Καβάλα

Περιορισμένη σε 2-3 μέρες η εορταστική κίνηση στην αγορά

Περιορισμένη σε ένα διήμερο – τριήμερο είναι πλέον η κίνηση στην αγορά της Καβάλας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είτε των Χριστουγέννων, είτε του Πάσχα, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος.

«Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, η κίνηση της εορταστικής περιόδου, τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και το Πάσχα, να περιορίζεται σε ένα διήμερο ή τριήμερο στην πόλη μας. Αυτό συμβαίνει και φέτος το Πάσχα. Από τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4), η κίνηση άρχισε να γίνεται ικανοποιητική, οι εργαζόμενοι πήραν και το δώρο τους, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να μην υπολογίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με την ακρίβεια και την ενέργεια, που έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τον περασμένο χειμώνα και δυστυχώς συνεχίζονται και μας προβληματίζουν και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχρήστος.

«Αν πάρουμε παράδειγμα το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν καλό, ο χειμώνας μας επιφύλαξε τέτοιες εκπλήξεις που δεν έμεινε τίποτα και ίσα που καταφέραμε να τον ξεπεράσουμε…»

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε την τύχη η περιοχή μας να είναι ένα τουριστικός προορισμός κι αυτό το βλέπουμε να έχει αρχίσει από την 25η Μαρτίου και μετά. Υπάρχουν ξένοι επισκέπτες στην περιοχή μας, περισσότεροι τώρα το Πάσχα και τα μηνύματα, μας δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό καλοκαίρι. Ελπίζουμε σε αυτό και αν συμβεί θα είναι μια καλή εξέλιξη για να ανταποκριθούμε μετά στον χειμώνα. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν με τον πιο ομαλό τρόπο.

Αν πάρουμε παράδειγμα το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν καλό, ο χειμώνας μας επιφύλαξε τέτοιες εκπλήξεις που δεν έμεινε τίποτα και ίσα που καταφέραμε να τον ξεπεράσουμε γιατί και ο καιρός ήταν σύμμαχος. Ελπίζουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο πάλι και να πιάσουν τόπο οι τζίροι του καλοκαιριού», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Έντονος προβληματισμός για τις αυξανόμενες τιμές των υγρών καυσίμων

Τέλος, όσον αφορά τα ενεργειακά θέματα και ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και με τα καύσιμα, ο Θόδωρος Χατζηχρήστος επισήμανε: «Είναι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει. Ενώ ο χειμώνας έχει τελειώσει, που σημαίνει ότι οι καταναλώσεις πλέον είναι μικρότερες, βλέπουμε να υποχωρεί το ρεύμα και να αυξάνονται οι τιμές στα υγρά καύσιμα. Δεν ξέρω αν υπάρχει εξήγηση για το πως γίνεται αυτό, αλλά εμάς μας προβληματίζει πάρα πολύ για τη συνέχεια».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button