Εργασία

Περιορισμένη η κίνηση στις λαϊκές αγορές της Καβάλας

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τη μικρή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, περιορίζουν την κίνηση στις λαϊκές αγορές της Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Μικροπωλητών, Σωτήρη Ιωαννίδη.

«Είναι αναμενόμενη η πτώση της κίνησης κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Πέραν του ότι ο κόσμος είναι σφιγμένος οικονομικά με την ακρίβεια στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, τεράστιο ρόλο παίζει και ο καιρός. Μέχρι τον Μάρτιο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, έχουμε μια σχετική πτώση», σημείωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο κ. Ιωαννίδης.

«Το πορτοφόλι έχει αδειάσει και αυτό έχει αντίκτυπο στην αγορά. Ο κόσμος, πλέον τα μετράει όλα και υπάρχει μια δυσκολία…»

«Ο κόσμος έχει άλλα έξοδα που επηρεάζουν τις αγορές του. Βγαίνει για να ψωνίσει τα κυρίως απαραίτητα. Αυτό φαίνεται και στον τζίρο μας και την κίνηση στις λαϊκές αγορές. Υπάρχει μεγάλη πτώση. Ευελπιστούμε να έρθει το Πάσχα για να μπούμε σε πιο γιορτινή διάθεση και να ανοίξει λίγο η αγορά. Με τις τιμές εκεί που έχουν φτάσει, όλοι είναι προβληματισμένοι. Ψωνίζουν σε μικρότερες ποσότητες, αλλά αυτά που είναι απαραίτητα θα τα αγοράσουν. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει στεναχώρια στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν βγαίνουν να κάνουν τις αγορές που θα θέλαμε για να ανεβάσουμε τον τζίρο μας. Όμως αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Είναι δύσκολοι μήνες, αφού ακολουθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το πορτοφόλι έχει αδειάσει και αυτό έχει αντίκτυπο στην αγορά. Ο κόσμος, πλέον τα μετράει όλα και υπάρχει μια δυσκολία. Ευελπιστούμε με την αλλαγή του καιρού να αλλάξει και η ψυχολογία. Αυτή παίζει τεράστιο ρόλο στη διάθεση των καταναλωτών», επισήμανε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button