Εργασία

Περιμένουν προσωπικό στην Αστυνομία, αλλά έχουν επιφυλάξεις

Νίκος Ίμβρος: Ανησυχούμε γιατί δίνεται προτεραιότητα για ακόμη μία φορά στην Αττική λόγω της εγκληματικότητας / Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να μπει μπροστά και να βοηθήσει στην εξεύρεση κτηρίου για την μεταφορά της Αστυνομίας στην άκρη της πόλης

«Περιμένουμε το επόμενο διάστημα την ανακοίνωση των τακτικών μεταθέσεων του 2024, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Πέρυσι είχαμε πάρει έναν ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών που ξεπέρασε τους 10, μαζί με τις έκτακτες. Ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια και φέτος και να μην ήταν ένα πυροτέχνημα, γιατί αν δεν υπάρχει συνέχεια δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια κενά που υπάρχουν».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε και στη θέση του οργανωτικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

«Μας δημιουργεί φοβίες ότι τον αριθμό που περιμένουμε δεν θα τον δούμε στην πράξη, λόγω του ότι δίνεται προτεραιότητα για ακόμη μία φορά στην Αττική…»

«Η πραγματικότητα όμως είναι ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού και με τις δηλώσεις του, δίνεται προτεραιότητα για ακόμη μία φορά στην Αττική και στην εκεί έλλειψη προσωπικού, λόγω της εγκληματικότητας που υπάρχει. Αυτό μας δημιουργεί φοβίες ότι τον αριθμό που περιμένουμε δεν θα τον δούμε στην πράξη. Εμείς κάναμε τις παρεμβάσεις μας και σε πολιτικό επίπεδο και μέσω της ­Ομοσπονδίας, διότι είμαστε μία περιοχή που έχει ανάγκες, οι οποίες αποτυπώνονται. Δεν είναι λόγια που τα λέμε απλά για να τα πούμε. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να το δούμε και γραμμένο και να δούμε έναν αριθμό ικανοποιητικό, για να μπορούμε να πούμε ότι αυτά που φαίνονται με βάση το αστυνομικό δελτίο απαιτούν προσωπικό που πρέπει να βρεθεί στην περιοχή μας», σημείωσε σχετικά με το θέμα ο Νίκος Ίμβρος. 

«Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να μπει μπροστά και να βοηθήσει, γιατί δεν υπάρχουν οι χώροι σε αυτή τη δύσκολη πόλη, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο κτήριο…»

Όσον αφορά στο θέμα του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ο Νίκος Ίμβρος επισήμανε: «Τα δεδομένα για το κτήριο είναι συγκεκριμένα και πρέπει να τα λέμε για να ακούγονται, όσο κι αν κάποιους τους στεναχωρούν. Πριν λίγες μέρες ο Δήμος Διδυμοτείχου παραχώρησε χώρο για να γίνει αστυνομικό τμήμα στην άκρη του Διδυμοτείχου. Μιλώντας συγκεκριμένα για την πόλη μας, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να μπει μπροστά και να βοηθήσει, γιατί δεν υπάρχουν οι χώροι σε αυτή τη δύσκολη πόλη, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο κτήριο. Η Αστυνομία δεν διαθέτει χώρους. Θα πρέπει σε αυτό να βοηθήσει ο Δήμος. Πραγματικά αν γίνει αποδεκτό, όπως γίνεται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, η μεταφορά του κτηρίου στην άκρη της πόλης θα βοηθήσει τους πολίτες πρώτα απ’ όλα που μένουν στο κέντρο, αλλά θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό και την ποιότητα ζωής της Καβάλας». 

«Αν δεν έχουμε πρώτα τον χώρο με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για να ξεκινήσουν τα υπόλοιπα, μόνο θα συζητάμε και θα μένουμε στη θεωρία και όχι στην πράξη…»

«Και αφού αποδεχόμαστε αυτά τα λίγα βασικά, που είναι όμως πολύ σημαντικά, θα προχωρήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια, να βρεθεί εκείνος ο κατάλληλος χώρος και ανταποδοτικά για τον Δήμο με το υπάρχον κτήριο που ανήκει στο υπουργείο μας, να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι ενέργειες που είναι χρονοβόρες. Η εμπειρία μας έχει δείξει στην Καστοριά, στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες περιοχές όπου ξεκίνησαν αυτές οι διαδικασίες, ότι σημειώνεται η κλασική ελληνική γραφειοκρατία και δεν βοηθάει να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες. Αλλά αν δεν έχουμε πρώτα τον χώρο με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για να ξεκινήσουν τα υπόλοιπα, μόνο θα συζητάμε και θα μένουμε στη θεωρία και όχι στην πράξη», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας. 

«Πραγματικά είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Καβάλα, που στο πρόσωπό μου θα έχει έναν εκπρόσωπο στην Αθήνα, εκεί όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις…»

Τέλος, ειδικά για την πρόσφατη εκλογή του στη θέση του οργανωτικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Νίκος Ίμβρος τόνισε: «Πραγματικά είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Καβάλα, που στο πρόσωπό μου θα έχει έναν εκπρόσωπο στην Αθήνα, εκεί όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις. Η φυσική μας παρουσία εκεί θα βοηθήσει στο να αντιμετωπίζονται θέματα που είτε δημιουργούνται άμεσα, είτε χρονίζουν, είναι γνωστά και δεν μπορούν να επιλυθούν. Θεωρώ ότι η φυσική μου παρουσία εκεί θα βοηθήσει και σε συνδυασμό και με τις κρίσεις που έγιναν πρόσφατα και στην περιοχή μας, μας φέρνουν μία μεγάλη αισιοδοξία. Νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στο προσεχές μέλλον».  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button