Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του φεστιβάλ Cosmopolis 2023

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ COSMOPOLIS, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Τρίτης 4-7-2023 στον φάρο της Παναγίας από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτη Αγγελίδη, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της διοργάνωσης, Άλκη Ζοπόγλου.

ΟΜΙΛΙΕΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος, στην παρέμβασή του, είπε πως «η Καβάλα, με το Cosmopolis Festival, κάθε καλοκαίρι, μετατρέπεται σε έναν σημαντικό καλλιτεχνικό σταθμό, που φιλοξενεί όλα τα ποιοτικά μουσικά ρεύματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 26 Αυγούστου, η Καβάλα, ο τόπος που επί αιώνες είναι το σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών, θα υποδεχτεί καλλιτέχνες, κοινό και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου».

Σημείωσε ότι «μέσα σε έναν μήνα, η αγαπημένη γειτονιά του Cosmopolis, η χερσόνησος της Παναγίας, αλλά και άλλες γωνιές της πόλης, όπως η πλατεία, η Ραψάνη, το δασάκι της Παναγούδας και ο Άγιος Κωνσταντίνος, καθώς και ο Αμυγδαλεώνας, οι Φίλιπποι και η Παλιά Καβάλα, θα γεμίσουν με μουσικές από 23 Συναυλίες».

Γνωστοποίησε ότι «σχεδόν όλες οι Συναυλίες και οι παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα είναι δωρεάν», και έκλεισε, λέγοντας πως «θα ξεκινήσουμε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που είναι “Έξω καρδιά”, και θα αφήσουμε ένα δροσερό μουσικό κύμα να συντροφέψει τις βραδιές μας».

Τέλος, ευχαρίστησε την οργανωτική ομάδα του Cosmopolis, επισημαίνοντας ότι «υπόσχεται να μας προσφέρει ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα, που θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι κάθε καλοκαίρι η “καρδιά” του πολιτισμού χτυπάει στην Καβάλα».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ υπενθύμισε ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ παραμένει στο “τιμόνι” της διοργάνωσης του Cosmopolis Festival» και, αναφερόμενος στον χαρακτήρα του Φεστιβάλ, επισήμανε ότι «στο πέρασμα του χρόνου, προβάλλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πολυπολιτισμικότητας, με την πόλη της Καβάλας, να αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και έναν σύνδεσμο πολιτιστικών επιρροών».

Δήλωσε πως «για όλους εμάς, οι έννοιες του πολιτισμού, της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού και της εξωστρέφειας είναι συνυφασμένες και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που οι έννοιες αυτές αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του Cosmopolis. Παράλληλα, αποτελεί την απόλυτη πρόταση για τους λάτρεις της μουσικής με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα μουσικών παραστάσεων και δρώμενων από καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η φετινή εκδοχή του Cosmopolis είναι ιδιαίτερα ανανεωμένη, φιλόδοξη και προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις, έχοντας πάντα την μοναδική ταυτότητα του φεστιβάλ στο επίκεντρό της. Η καλλιτεχνική, αισθητική και οργανωτική εμπειρία που έχουμε αποκτήσει εργαζόμενοι στο πετυχημένο μοντέλο των προηγούμενων ετών, αποτελούν τα πιο σημαντικά μας εφόδια για τον σχεδιασμό ενός φεστιβάλ που θα απολαύσουν όλες και όλοι».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, συνεχάρη τους διοργανωτές για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που παρουσίασαν και ευχήθηκε ο συγκεκριμένος πολιτιστικός θεσμός (Cosmopolis), να συνεχίσει την επιτυχή πορεία του.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ανακοίνωσε το πρόγραμμα, αναφερόμενος με λεπτομέρειες σε κάθε μια από τις Συναυλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δες όλες τις συναυλίες και τις παράλληλες δράσεις στο https://www.cosmopolisfestival.gr

Ζήσε ξανά την ζωντανή παρουσίαση εδώ: https://fb.watch/lAM1KSNAma/

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button