Περιφέρεια

Παρέμβαση του Θόδωρου Μαρκόπουλου για το θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη

Η έγκριση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου, πλησίον του οικισμού της Λεκάνης του δήμου Νέστου, από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Μιχαήλ Πιτιακούδη, ζητά να επανεξεταστεί το θέμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ο ίδιος εισηγείται την ανάκληση της απόφασης με νέα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι «λόγω των σημαντικών επιπτώσεων που ενδέχεται να προκαλέσει στην κοινωνία της Λεκάνης Καβάλας η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου εκτάσεως 1.400 στρεμμάτων ακριβώς στα όρια του οικισμού, σας παρακαλώ να εξετάσετε την άμεση εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τονίζω ότι στις 27/12/2023, τέσσερις (4) ημέρες πριν την λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης παρασχέθηκε από την Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της ΠΑΜΘ θετική γνωμοδότηση με την υπ’ αρ. 144/2023. Συνεκτιμώντας τις επιπτώσεις στον οικισμό, στην κτηνοτροφία και στην ευρύτερη περιοχή προσωπικά εισηγούμαι την ανάκληση της απόφασης με νέα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας».

Σημειώνεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2023  η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός στην Περιοχή ΛΕΚΑΝΗ».

Η εγκατάσταση του Φ/Β θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 1460,785 στρεμμάτων

Το σύνολο σχεδόν του Φ/Β σταθμού αναπτύσσεται σε δασικές εκτάσεις, εκ των οποίων ποσοστό 68% είναι χορτολιβαδικές (βοσκοτόπια)

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button