Καβάλα

Παναγιώτης Αρσονιάδης: Την Τετάρτη πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους

«Την Τετάρτη (22/11) πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους. Ακόμη μία φορά, δυστυχώς, μας φέρνει η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο, το οποίο εάν περάσει θα δώσει πολύ μεγάλο φορολογικά βάρη τις πλάτες των επαγγελματιών, των εμπόρων και των βιοτεχνών, αρκεί κανείς να καταλάβει ότι θα πληρώσει πέντε και έξι φορές περισσότερους φόρους».

Τα παραπάνω σημείωσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., Παναγιώτης Αρσονιάδης, μ’ αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη (22/11), ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Οι πιέσεις μας συνεχίζονται με κάθε τρόπο και μέσο, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα στους βουλευτές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και θα κληθούν να ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα…»

«Πέρα από την ημέρα της κινητοποίησης, οι πιέσεις μας συνεχίζονται με κάθε τρόπο και μέσο, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα στους βουλευτές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και θα κληθούν να ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, να έρθουν την Τετάρτη (22/11) στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, ώστε μαζί να θα κινηθούμε προς το Διοικητήριο όπου θα καταθέσουμε το κοινό ψήφισμα όλων των παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Καβάλας στην προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. και φυσικά να το κοινοποιήσουμε και στον υπουργό Οικονομικών και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στους βουλευτές Καβάλας, ώστε να τους τονίσουμε ότι όχι πρέπει να αλλάξει, αλλά πρέπει να αποσυρθεί, γιατί όμοιο του έχουμε να δούμε από εποχές Κατρούγκαλου», επισήμανε σχετικά ο κ. Αρσονιάδης. 

«Πρέπει να μετέχουν όλοι στις κινητοποιήσεις, ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου…»

«Κρύβει με μεγάλη μαεστρία ο υπουργός Οικονομικών το γεγονός του νομοσχεδίου που προβλέπει την προσαύξηση του τεκμαρτού, με βάση και τα έτη λειτουργίας και το προσωπικό, το οποίο απασχολείς, ιδιαίτερα όμως κρύβει τον μέσο όρο του τζίρου του κωδικού δραστηριότητας του κάθε επαγγελματία. Γιατί αυτό δεν το ξέρει κανένας. Εγώ ως απλός ασφαλιστικός πράκτορας που έχω πραγματικά έσοδα τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ, γιατί εμείς δεν μπορούμε να τα κρύψουμε στον κλάδο μας, θα πάω και θα πέσω στον μέσο όρο του κωδικού δραστηριότητας όπου εκεί υπάρχουν οι μεγάλες εταιρείες πρακτόρευσης, με αποτέλεσμα να κληθώ να πληρώσω πολλαπλάσια τον φόρο που αναλογεί σε κωδικό δραστηριότητας του συνόλου της Ελλάδος. Για αυτό πρέπει να μετέχουν όλοι στις κινητοποιήσεις, ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. 

«Τελικά τι κάνει ο κύριος Χατζιδάκης; Κάνει τον «πασά» μέσα στην κυβέρνηση; Αυτό είναι και άμα σας αρέσει;»

«Βλέπουμε όμως και την αναλγησία του κ. Χατζηδάκη. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε με τον συγκεκριμένο υπουργό. Ενώ σε άλλα υπουργεία βλέπουμε ξεκάθαρα ότι γίνονται διαβουλεύσεις, ότι οι υπουργοί καλούν τους κοινωνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου οι συμβολαιογράφοι κήρυξαν απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά από διαβούλευση και επικοινωνία και το φορολογικό νομοσχέδιο τροποποιήθηκε και τελικά θα περάσει, αλλά και οι συμβολαιογράφοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Γιατί διόρθωσαν τα κακώς κείμενα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το ίδιο ζητάμε να γίνει και στο υπουργείο Οικονομικών και δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν να δέχεται ο πρωθυπουργός να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στα υπουργεία και μεταξύ των υπουργών. Και τελικά τι κάνει ο κύριος Χατζιδάκης; Κάνει τον «πασά» μέσα στην κυβέρνηση; Αυτό είναι και άμα σας αρέσει; Όχι λοιπόν δεν μας αρέσει και αν θέλει να είναι κοντά στην κοινωνία η κυβέρνηση, θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, τους παραγωγικούς φορείς και να καταλάβει ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να περάσει», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Αρσονιάδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button