Παγγαίο

Πανέτοιμος ο Δήμος Παγγαίου με τους ναυαγοσώστες

Στη φάση υπογραφής συμφωνίας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του, βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, το συνολικό κόστος αυτής της κάλυψης θα ανέλθει στις 200.000 ευρώ.

”Πέρυσι άδικα, λόγω καθυστέρησης του Λιμεναρχείου να εκδώσει τους χαρακτηρισμούς των πολυσύχναστων παραλιών, καθυστέρησε αντίστοιχα η όλη διαδικασία, οπότε χωρίς την υπαιτιότητα του Δήμου Παγγαίου, δεν μπόρεσαν να βρεθούν οι αντίστοιχοι ναυαγοσώστες, με αποτέλεσμα να χαθούν και κάποιες Γαλάζιες Σημαίες. Όχι γιατί οι παραλίες μας δεν ήταν καθαρές, αλλά γιατί η έλλειψη ναυαγοσώστη με τις στέρησε αδίκως”, επισήμανε αρχικά ο κ. Μποσμπότης.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

”Φέτος από πολύ πιο νωρίς ξεκίνησε η διαδικασία, η οποία έχει ολοκληρωθεί. Υποχρέωση των Δήμων είναι από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να καλύπτουν τις πολυσύχναστες παραλίες με ναυαγοσώστες. Έχει βγει ο ανάδοχος που θα αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη, είμαστε στη φάση της υπογραφής της συμφωνίας. Πανελλαδικά όμως, όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυαγοσωστική κάλυψη αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορούν να βρουν εύκολα ναυαγοσώστες. Είναι τεράστιο το πρόβλημα και ελπίζουμε ο ανάδοχος που έχει αναλάβει στον Δήμο μας, να ανταποκριθεί πλήρως και εντός των ημερών να εμφανιστούν ναυαγοσώστες στις παραλίες μας μιας και είναι υποχρέωση του Δήμου η κάλυψή τους”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μποσμπότης.

‘ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

”Το μεγάλο μήκος των εξαιρετικών ακτών μας, μας δημιουργεί ευθύνη και το τεράστιο κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης που φέτος θα κυμανθεί στις 200.000 ευρώ. Βέβαια και μια μόνο ζωή να σωθεί αυτά τα χρήματα είναι ελάχιστα. Είχαμε και παλιότερα περιστατικά, όπου σώθηκαν ζωές χάρη στους ναυαγοσώστες, όπως πριν μερικά χρόνια στους Αμμολόφους, όπου μετά από 25 λεπτά ΚΑΡΠΑ σώθηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος κάθε χρόνο τη μέρα της σωτηρίας του, μας επισκέπτεται στον Δήμο Παγγαίου και μας λέει ότι ζω χάρη στην ναυαγοσωστική κάλυψη που υπήρχε”, σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button