Καβάλα

Ο 1ος όροφος της Lord παραχωρήθηκε στο ΙΜΕΤ για τη στέγαση Κέντρου Αριστείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του (12/7), αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει δωρεάν τον 1ο ορόφο του κτηρίου της Lord στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Προληπτικού Ελέγχου και Συντήρησης Συστημάτων και Υποδομών, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού και χρηματοδότησης για την ίδρυσή του.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Προληπτικού Ελέγχου & Συντήρησης (ΕΚΕΠΕΣ) στοχεύει στη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης Κέντρου Αριστείας για την Έρευνα και Καινοτομία, στους τομείς του Ελέγχου, Παρακολούθησης και Συντήρησης Εξοπλισμού και Υποδομών.

Τα αρχικά κεφάλαια ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου θα προέρχονται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο αυτό θα υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020, ύψους 15 εκ. ευρώ.

Το Κέντρο Αριστείας θα διαρκέσει περίπου έξι χρόνια (πρώτη φάση), και σύμφωνα με το επιχειρηματικό του πλάνο προγραμματίζει:

  • ️ Την ανάπτυξη συνολικά 103 θέσεων εργασίας, το 40% του οποίου αφορά σε εξειδικευμένο ερευνητικό και τεχνικό προσωπικό και το 30% σε αμειβόμενους υποψήφιους διδάκτορες, επενδύοντας σε θέσεις καλά αμειβόμενες πάνω από 7,5 εκ. ευρώ. Συνολικά οι αμοιβές ανθρώπινου δυναμικού στην 1η φάση λειτουργίας του Κέντρου Αριστείας υπολογίζονται πάνω από 15 εκ. ευρώ δημιουργώντας για την τοπική οικονομία σημαντικούς όρους ανάπτυξης
  • ️️Τη δημιουργία βάσης πάνω από 300 συνδεδεμένων μελών από την βιομηχανία και άλλους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς
  • Την απόδοση 150 Πιστοποιήσεων στη Βιομηχανία για θέματα ορθής οργάνωσης και λειτουργίας μηχανισμών Ελέγχου, Παρακολούθησης και Συντήρησης Εξοπλισμού και Συστημάτων Υποδομών
  • ️️Την πραγματοποίηση 140 Προγραμμάτων Κατάρτισης Στελεχών
  • ️️Την συμμετοχή του Κέντρου σε 31 ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εθνικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια
  • ️ Τη δημιουργία 11 Νεοφυών Επιχειρήσεων
  • ️️Την έκδοση 31 επιστημονικών συγγραμμάτων

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button