Καβάλα

Ο τουρισμός δεν κάλυψε τις ανάγκες του χειμώνα

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Οι υψηλές τιμές της ενέργειας, η μεγάλη ακρίβεια, συν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που μας αιφνιδίασε και μας πλήττει όλους / Με αυτά που περνάμε τα τελευταία 3 – 4 χρόνια κρατάμε μικρό καλάθι, φυσάμε πλέον και το γιαούρτι

Η εξαιρετική φετινή τουριστική περίοδος δεν ήταν τελικά επαρκής για να καλυφθούν οι ανάγκες του χειμώνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος.

«Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζουμε έκτακτα γεγονότα και απανωτές κρίσεις, είτε αυτό αφορά την πανδημία, τους πολέμους στη γειτονιά μας, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια που συνεχίζει να μαστίζει την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. ‘Όλα αυτά τα γεγονότα μας επηρέασαν και το 2023, στη διάρκεια του οποίου όμως ζήσαμε μια εξαιρετική τουριστική περίοδο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

«Θεωρούμε ότι η περιοχή μας έχει γίνει πλέον τουριστικός προορισμός. Η φετινή χρονιά είναι μία παρακαταθήκη για του χρόνου…»

«Το φετινό καλοκαίρι ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Θεωρούμε ότι η περιοχή μας έχει γίνει πλέον τουριστικός προορισμός. Η φετινή χρονιά είναι μία παρακαταθήκη για του χρόνου. Πιστεύουμε ότι και το καλοκαίρι του 2024 θα ζήσουμε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες του χειμώνα για πολλούς λόγους, όπως είναι οι υψηλές στις τιμές της ενέργειας και η μεγάλη ακρίβεια, συν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που μας αιφνιδίασε και μας πλήττει όλους και μάλιστα δεν ξέρουμε και τι άλλο έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση να κάνει», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο» ο κ. Χατζηχρήστος. 

«Προς τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, δηλαδή από Πέμπτη, Παρασκευή και μετά περιμένουμε να αυξηθεί σημαντικά η κίνηση, όταν θα έχουν καταβληθεί τα δώρα, οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα…»

«Παρ’ όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι, περιμένουμε αυτές οι μέρες της εορταστικής περιόδου να βοηθήσουν την τοπική αγορά, να είναι καλές για εμάς και να καταγραφούν σημαντικοί τζίροι στα καταστήματα και γενικότερα να υπάρχει μεγάλη καταναλωτική κίνηση. Αυτό θα συμβεί προς τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, δηλαδή από Πέμπτη, Παρασκευή και μετά περιμένουμε να αυξηθεί σημαντικά η κίνηση, όταν θα έχουν καταβληθεί τα δώρα, οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα, ώστε ο κάθε καταναλωτής να έχει την ευχέρεια να βγει, να κάνει τα ψώνια του, να πάρει τα δώρα του για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κι όχι μόνο. Μέχρι στιγμής είναι σχετικά υποτονική η κίνηση και είμαστε στην αναμονή», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

«Με αυτά που περνάμε τα τελευταία 3 – 4 χρόνια κρατάμε μικρό καλάθι, φυσάμε πλέον και το γιαούρτι! – Στα ίδια επίπεδα οι τιμές στα προϊόντα, «τσιμπάνε» λίγο μόνο τα εποχικά, όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες…»

«Υπάρχει λοιπόν η προσδοκία για καλύτερα πράγματα μέσα στο 2024, πάντα όμως με μια ανησυχία μη συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός. Με αυτά που περνάμε τα τελευταία 3 – 4 χρόνια κρατάμε μικρό καλάθι, φυσάμε πλέον και το γιαούρτι! Όσον αφορά τις τιμές τα καταστήματα της Καβάλας προσπαθούμε να τις κρατήσουμε τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα, όσο το δυνατόν γίνεται, γιατί και εμείς δεχόμαστε πιέσεις αντίστοιχες από ανατιμήσεις των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί ο κλάδος μας, ο οποίος παραδοσιακά δουλεύει περισσότερο αυτό το διάστημα. Περιμένουμε ότι οι καταναλωτές ότι θα ανταποκριθούν και θα μπουν στα καταστήματα μας, αγοράζοντας τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Γενικότερα οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Πέρα από τα εποχικά, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες που θα λέγαμε έχουν «τσιμπήσει» λίγο παραπάνω στην τιμή τους, κάποια άλλα έχουν μένει στις ίδιες τιμές. Η προσπάθεια απ’ όλους μας πάντως, επειδή ξέρουμε ότι και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται πολύ, είναι να κρατήσουμε τις τιμές στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ο,Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button