Καβάλα

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας στον Δήμαρχο Θάσου

Την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, επισκέφθηκε τον Δήμο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας κ. Θεοφύλακτος.

Ο Δήμαρχος Θάσου συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στο Γραφείο του, όπου συζήτησαν ζητήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος επισκέφθηκε τη Θάσο, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, στα πλαίσια της Εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στις 14 Αυγούστου 2021 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία της Θάσου. Την Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021, τέλεσε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ποτό της Θάσου και το ίδιο βράδυ χοροστάτησε στον Μεθεόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία της Θάσου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Θάσου και για όλους τους Θάσιους η παρουσία στη Θάσο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας κ. Θεοφύλακτου. Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρειας δίνει, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, καθημερινά αγώνα για τη διάδοση της Ορθοδόξου Πίστεως μας και αναγνωρίζουμε άπαντες το πλούσιο Ιεραποστολικό του έργο εις Δόξαν Θεού».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button