Αγροτικά

Ο Αλέξης Πολίτης άκουσε τα προβλήματα των αγροτών του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας

Στην Γενική Συνέλευση του Τ.Ο.Ε.Β (Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων) Πιερίας Κοιλάδας παραβρέθηκε την Δευτέρα 30/1/2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης έδωσε το παρών στην Γενική Συνέλευση μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ο.Ε.Β., συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Λεωνίδα Καστανά.

Αντικείμενο της Συνέλευσης αποτέλεσε η έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης του Οργανισμού για το 2022, καθώς και του προϋπολογισμού για το 2023.

Όλα τα προαναφερθέντα θέματα εγκρίθηκαν, ενώ στην συνέχεια τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Τ.Ο.Ε.Β., προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και παρεμβάσεις της Π.Ε. Καβάλας σχετικά με έργα του Οργανισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη, ή πρόκειται άμεσα να δρομολογηθούν.

Τέτοια θέματα είναι:

– Η ανόρυξη ακόμη τριών αρδευτικών γεωτρήσεων που θα εξασφαλίσουν επάρκεια στο νερό άρδευσης της περιοχής.

– Η προμήθεια σωλήνων άρδευσης και η υπόγεια εγκατάστασή τους για περιορισμό απωλειών αρδευτικού νερού.

– Η εξέλιξη μελέτης άρδευσης περιοχών του δήμου Παγγαίου, αρμοδιότητας Τ.Ο.Ε.Β. Πιερίας Κοιλάδας, από το Φράγμα του Μαρμαρά.

Συζητήθηκαν, επίσης, διάφορα θέματα λειτουργικότητας του Οργανισμού, ενώ από τον Αντιπεριφερειάρχη επισημάνθηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Τ.Ο.Ε.Β. για την εξυπηρέτηση των αναγκών του και την πληρέστερη εκπλήρωση του σημαντικού του ρόλου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button