Θάσος

Ομαλοποιείται η κατάσταση με τις οικοδομικές άδειες στη Θάσο

«Ξεκίνα μία ομαλοποίηση της κατάστασης όσον αφορά το θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Θάσο και νομίζω ότι μέρα με τη μέρα τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και καλύτερα».

Τα παραπάνω τόνισε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Απόστολος Παυλίδης, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Δόμησης του νησιού. 

«Δίνονται βεβαιώσεις όρων δόμησης για τις άδειες κατηγορίας 3 και εδώ λίγες μέρες, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει και οι οικοδομικές άδειες…»

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, το γνωρίζουμε, όμως γίνεται προσπάθεια εδώ και καιρό μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Νέστου, για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να στελεχωθεί η Υ.ΔΟΜ. και να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών. Διοικητικά φαίνεται ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες και το επόμενο διάστημα θα έρθει το προσωπικό. Ωστόσο με ευθύνη της διευθύντριας της Υπηρεσίας Δόμησης Θάσου, Ιωάννας Κλοφά, έχει ξεκινήσει η διαδικασία, δίνονται βεβαιώσεις όρων δόμησης για τις άδειες κατηγορίας 3 και εδώ λίγες μέρες, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει και οι οικοδομικές άδειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης. 

«Ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θα γίνει και πρόσληψη του προσωπικού μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού και θα πάμε σε πλήρη λειτουργία της Υ.ΔΟΜ. Θάσου»

«Επομένως όντως αυτό συνιστά μία πολύ θετική εξέλιξη για το νησί και για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Πλέον όλοι οι Δήμοι με τα γνωστά προβλήματα της υποστελέχωσης που υπάρχουν, έχουν Υπηρεσίες Δόμησης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν κανονικά. Το αμέσως επόμενο διάστημα ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θα γίνει και πρόσληψη του προσωπικού μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού και θα πάμε σε πλήρη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης. Ωστόσο ήδη εκτός από τις βεβαιώσεις όρων δόμησης, δίνονται και πιστοποιητικά ελέγχου κατασκευών, επομένως ηλεκτροδοτήσεις, σύνδεσεις δηλαδή στα δίκτυα κοινής ωφέλειας κι αυτό είναι εφικτό για τα κτήρια τα οποία βρίσκονται στο νησί», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

«Είναι σημαντικό ότι τα πράγματα έχουν ξεμπλοκάρει…»

«Άρα, ξεκινά μια ομαλοποίηση της κατάστασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, πρόκειται να έρθουν τρεις μηχανικοί ως έκτακτο προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν την Υπηρεσία Δόμησης Θάσου στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Αλλά ήδη ξαναλέω ότι η διευθύντρια της Υ.ΔΟΜ. έχει πάρει πρωτοβουλία να ξεκινήσει η διαδικασία πιστεύοντας ότι πραγματικά αυτή η προοπτική θα επαληθευτεί και στην πράξη. Άρα είναι σημαντικό ότι τα πράγματα έχουν ξεμπλοκάρει», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Παυλίδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button