Καβάλα

Ολοκληρώνεται ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (6/5) ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου, ο οποίος πραγματοποιείται από την Πέμπτη (4/5) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης στην πόλη της Καβάλας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου με τον τίτλο «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), πραγματοποιείται από το 2016 στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα που ανέδειξε την ελιά και το ελαιόλαδο και σε πολιτισμικό αγαθό.

«Έχουμε πάνω από 540 ελαιοπαραγωγούς που έχουν στείλει δείγματα από όλον τον κόσμο…»

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, ο οποίος τόνισε: «Με την προσπάθεια του Επιμελητηρίου, καταφέραμε να φέρουμε αυτόν τον διαγωνισμό στην πόλη μας, βάζοντας έτσι την περιοχή μας στον παγκόσμιο χάρτη. Είναι ένας Διεθνής Διαγωνισμός παγκόσμια αναγνωρισμένος. Το πολύ θετικό είναι ότι έχουμε πάνω από 540 ελαιοπαραγωγούς που έχουν στείλει δείγματα από όλον τον κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρω χώρες όπως Αργεντινή, Μεξικό, Ιταλία και Ισπανία, που είναι παγκόσμιες δυνάμεις στο ελαιόλαδο. Σε αυτόν τον διαγωνισμό μετέχουν και δικές μας τοπικές επιχειρήσεις που δεν είναι και λίγες».

Στον διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας

«Εκτιμώ ότι πάνω από 30 επιχειρήσεις και ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας θα έχουν στείλει τα δείγματά τους και ελπίζω πράγματι να έχουμε μια διεθνή αναγνώριση στα νόστιμα και ποιοτικά ελαιόλαδα της περιοχής μας. Να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC). Θεωρείται ένας από τους τρεις μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς κι επομένως αυτή τη στιγμή η Καβάλα είναι στον χάρτη αυτής της αναγνωρισιμότητας», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Είναι ένα γεγονός που μας ικανοποιεί και μας κάνει υπερήφανους που κατορθώσαμε να το φέρουμε στην Καβάλα μας και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να βρουν ένα βήμα εξωστρέφειας και προβολής…»

«Πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις μας βγαίνοντας στο εξωτερικό, μετά τον διαγωνισμό, θα έχουν την αντίστοιχη αναγνωρισιμότητα, την οποία και επιδιώκουμε. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου ολοκληρώνεται το Σάββατο (6/5) και περίπου στα μέσα Ιουνίου θα γίνει η βράβευση των ελαιολάδων που θα διακριθούν. Συνήθως γίνεται στην Αθήνα στο Ζάππειο, παρουσία προέδρου Δημοκρατίας και άλλων στελεχών της κυβέρνησης. Είναι ένα γεγονός που μας ικανοποιεί και μας κάνει υπερήφανους που κατορθώσαμε να το φέρουμε στην Καβάλα μας και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να βρουν ένα βήμα εξωστρέφειας και προβολής», τόνισε καταληκτικά ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button