Καβάλα

Οι κάτοικοι του Παληού ενημερώθηκαν για το σχέδιο πυρασφάλειας του οικισμού

Αλέξης Γούλας: Χρειάζονται τέτοιες ενημερώσεις για να μην έχουμε ένα νέο Μάτι

Για το σχέδιο εκκένωσης του Παληού, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενημερώθηκαν την Τετάρτη (2/8) από τους αρμόδιους φορείς, οι κάτοικοι του οικισμού.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, της Περιφέρειας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να κάνουμε μια συνάντηση, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Παληού για θέματα πυρασφάλειας», δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Αλέξης Γούλας, εκ μέρους του συλλόγου των κατοίκων του Παληού.

«Ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας στην αυλή και στη γειτονιά του κι από εκεί και πέρα τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό…»

«Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι λίγες μέρες μετά υπήρχε μια συνάντηση για ενημέρωση των πολιτιστικών συλλόγων, για σχέδια εκκένωσης από την Πολιτική Προστασία, όπου περιλαμβανόταν και το Παληό. Αυτό μας χαροποίησε και η συνάντηση ορίστηκε για την περασμένη Τετάρτη (2/8), για να έχουμε αυτήν την ενημέρωση. Όλα πήγαν καλά, οι πολίτες ήταν πολλοί, ενημερώθηκαν, έγιναν ερωτήσεις στο πολυπληθές κλιμάκιο, όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας στην αυλή και στη γειτονιά του κι από εκεί και πέρα τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό», ανέφερε σχετικά ο κ. Γούλας. 

«Το παρήγορο για εμάς είναι ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης που δεν υπήρχε – Με το κυκλοφοριακό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα…»

«Χρειάζονται τέτοιες ενημερώσεις για να μην έχουμε ένα νέο Μάτι και το παρήγορο για εμάς είναι ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης που δεν υπήρχε. Τώρα η Πολιτική Προστασία ζήτησε και εκπονούνται σχέδια σε δύσκολες περιοχές, όπως είναι το Παληό. Ξέρουμε ότι η διάρθρωση του δάσους και η συνέχεια του μέσα στον οικισμό είναι τέτοια που λέμε να μας φυλάει ο Θεός», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γούλας. 

Καταληκτικά αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του οικισμού, που δεν είναι άλλο από το κυκλοφοριακό, σημειώνοντας: «Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί δυο φορές. Με το κυκλοφοριακό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Για παράδειγμα την Τετάρτη (2/8) η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα. Χρειάζεται εγρήγορση από όλους».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button