Καβάλα

Ξενοφών Κροκίδης: Θα τιμήσουμε την ψήφο των 10.302 συμπολιτών μας

«Θα αναλύσουμε τους λόγους της ήττας στα όργανα του «Τόπου της Ζωής Μας»

«Μπορεί να μην κατακτήσαμε την κορυφή, αλλά είμαστε περήφανοι για τις 10.302 ψήφους που λάβαμε τη δεύτερη Κυριακή. Την εκτίμηση και την ψήφο αυτών των 10.302 συμπολιτών μας θα την τιμήσουμε στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα αποτελούμε μία πολύ συμπαγή ομάδα έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του Μάκη Παπαδόπουλου».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος έκανε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 15ης Οκτωβρίου, ενώ αναφέρθηκε και στους πιθανούς λόγους της ήττας του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής Μας».

«Το θέμα είναι βέβαια πως φτάσαμε σε αυτήν την ήττα, γιατί είναι μία ήττα, την οποία θα την αναλύσουμε περισσότερο στα όργανα του «Τόπου της Ζωής Μας»

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «συνεχίζουμε», νομίζω ότι στη συνέχεια το επεξήγησε ότι θα είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο και θα είναι παρών και ενδεχομένως και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά βέβαια αυτό είναι πολύ νωρίς για να το εξειδικεύσουμε. Από την άλλη μεριά πρέπει να σημειώσω και την κίνηση υψηλού συμβολισμού, όταν ο Μάκης Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από εμένα και από άλλους συνυποψήφιους, πήγαμε να συγχαρούμε για τη νίκη του συνδυασμού του κ. Μουριάδη. Είναι μία καθαρή νίκη. Εμείς δεν μεμψιμοιρούμε. Το θέμα είναι βέβαια πως φτάσαμε σε αυτήν την ήττα, γιατί είναι μία ήττα, την οποία θα την αναλύσουμε περισσότερο στα όργανα του «Τόπου της Ζωής Μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης. 

Μερικοί από τους πιθανούς λόγους της εκλογικής ήττας

Μιλώντας για τους πιθανούς λόγους της ήττας του συνδυασμού του Μάκη Παπαδόπουλου, ο κ. Κροκίδης επισήμανε: «Ένα θέμα ίσως ήταν το μεγάλο ψηφοδέλτιο, το οποίο λέγαμε προεκλογικά ότι είναι ένα θετικό στοιχείο, αλλά αποδείχτηκε ότι οδήγησε σε μεγάλη ανάλωση χρόνου στη δημιουργία του, γιατί για έναν υποψήφιο χρειάζεται πολλαπλές επικοινωνίες, συναντήσεις και λοιπά. Κατηγορηθήκαμε από την άλλη από τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι παρουσιάζαμε μακέτες και έργα δεκαετίας, που ίσως δεν συγκίνησαν τους συμπολίτες μας και εδώ μπορεί να κρύβεται μία μεγάλη αλήθεια. Πολύ μεγάλος λόγος γίνεται και για τις στηρίξεις της τελευταίας στιγμής, τόσο από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από την πρώην βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την κ. Ελευθεριάδου. Έγινε συζήτηση για το αν βοήθησαν ή δεν βοήθησαν τελικά».

«Προσωπικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος και ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν…»

«Ένας ακόμη λόγος ενδεχομένως που δεν τα καταφέραμε είναι κάποιο πρόβλημα στην απαιτούμενη διείσδυση σε κάποιους σε πολιτιστικούς συλλόγους. Επίσης ένα θέμα που δεν έγινε πολύς λόγος προεκλογικά ήταν ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Ένα μεγάλο θέμα επίσης είναι τι γίνεται με τα μέσα ενημέρωσης στην Καβάλα. Είχαμε ένα μέσο ενημέρωσης που ήταν και είναι απέναντί μας. Θεωρώ κάναμε λάθος γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει νομικές ενέργειες έγκαιρα. Η ιδιοκτησία ενός μέσου ενημέρωσης διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη. Θα πει κανείς ότι τα μέσα ανεβάζουν και κατεβάζουν δημάρχους; Όχι. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν πάμε όλοι με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους στον κοινό σκοπό.  Άρα υπάρχουν πολλοί λόγοι κι όπως και για την επιτυχία υπάρχουν πολλοί «πατεράδες» έτσι και για την ήττα. Αυτή η ανάλυση πρέπει να γίνει, αλλά δεν πρέπει να μας κοστίζει ούτε χρόνο, ούτε διάθεση, προκειμένου να ξεκινήσουμε. Θα είμαι παρών, θα συνεχίσω να είμαι μάχιμος γιατρός, θα τιμήσω όμως ένα από τα 35 έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, για να κάνουμε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Πρέπει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να έχει φωνή, προκειμένου ο καθένας να τιμήσει τις ψήφους που έλαβε από τους συνδημότες του. Προσωπικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος και ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button