Περιφέρεια

Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2023, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι από τις αρχές Απριλίου ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών από αέρος (χαμηλή πτήση με ελικόπτερο) στα φυσικά οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νέστου όπου, κατόπιν δειγματοληψιών του τεχνικού/επιστημονικού προσωπικού του έργου εντοπίζονται προνύμφες κουνουπιών.

Παράλληλα με τις εναέριες επεμβάσεις ξεκίνησαν ήδη και οι επεμβάσεις από τα επίγεια συνεργεία καταπολέμησης κουνουπιών και στις αστικές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας (τόσο εντός της πόλης της Καβάλας όσο και στους οικισμούς) και ειδικότερα σε εστίες όπου παρατηρείται ύπαρξη προνυμφών κουνουπιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Καβάλας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου οι επεμβάσεις να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν με το πέρας του χρόνου προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

         Αλέξης Πολίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button