Παγγαίο

Ξεκίνησε το πρόγραμμα των δωρεάν εκπαιδευτικών επισκέψεων των Δημοτικών Σχολείων του Δ.Παγγαίου στο Μουσείο Βιοποικιλότητας Παγγαίου Όρους και στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Ξεκίνησε σήμερα με το Δημοτικό Σχολείο Αντιφιλίππων το πρόγραμμα των δωρεάν εκπαιδευτικών επισκέψεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παγγαίου στο Μουσείο Βιοποικιλότητας Παγγαίου Όρους στη Μουσθένη και στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον Δήμο Παγγαίου και έχει ως στόχο τη γνωριμία των μικρών μαθητών με το Παγγαίο Όρος, τη βιοποικιλότητα, την ιστορία και την αξία του, έτσι ώστε ως ενήλικες να σεβαστούν και να προστατεύσουν το μοναδικό αυτό όρος. Επίσης με την επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων επιδιώκουμε την επαφή με τον Παγγαιορείτη καλλιτέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες του, ο οποίος με τη σειρά του θα τα μυήσει στην τέχνη της κατασκευής κέρινων ομοιωμάτων.
Η γνωριμία των μαθητών με το περιβάλλον στο οποίο ζουν και η γνώση της τοπικής ιστορίας αποτελούν σημαντικό ζητούμενο για την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο Δήμος Παγγαίου στην κατεύθυνση αυτή στέκεται αρωγός, γιατί για τον Δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη και τη Δημοτική Αρχή η παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button