Εργασία

Νοσοκομείο Καβάλας: Χωρίς αντισώματα ο πρώτος υγειονομικός με πιστοποιητικό νόσησης

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας βρίσκονται 18 υγειονομικοί του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι οποίοι από τις 3 Αυγούστου και μέχρι το τέλος του μήνα παρουσίασαν πιστοποιητικά νόσησης.

Το πρώτο δείγμα που ελέγχθηκε «έδειξε» μηδέν αντισώματα και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Αχιλλέας Γερόπουλος, δήλωσε πρόσφατα πως όσοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου παρουσίασαν πιστοποιητικά νόσησης από κορωνοϊό τον μήνα Αύγουστο, μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος θα ελεγχθούν για να διαπιστωθεί αν έχουν δημιουργήσει αντισώματα, ώστε να πιστοποιηθεί ότι πραγματικά νόσησαν.

Ο κ. Γερόπουλος χρακτήρισε «πονηρό» τον μήνα Αύγουστο όσον αφορά τις αναστολές, καθώς το πιστοποιητικό νόσησης απαλλάσει τους εργαζόμενους από την υποχρέωση εμβολιασμού και ευχήθηκε να μην διαπιστωθούν παρατυπίες. Γεγονός πάντως είναι ότι ενώ από τον Μάιο μέχρι και τέλος Ιουλίου ούτε ένας υγειονομικός του Νοσοκομείου Καβάλας δήλωσε θετικός στον κορωνοϊό, τον Αύγουστο εμφανίστηκαν 18 νοσήσαντες. Η πρώτη περίπτωση που ελέγχθηκε «έδειξε» μηδέν αντισώματα και η έρευνα συνεχίζεται για τις υπόλοιπες.

Επίσης, ως δυνητικά ύποπτα ελέγχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού υγειονομικών που έχουν γίνει εκτός Νοσοκομείου, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμβολιαστούν εκτός του εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί στο ΓΝΚ.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button