Αθλητικά

Να κάνω cash out ή να μην κάνω; Ιδού η απορία!

Τα τελευταία χρόνια οι παίκτες του στοιχήματος έχουν τη δυνατότητα να κάνουν cash out στο στοίχημά τους πριν ολοκληρωθούν οι αγώνες ή οι διοργανώσεις. Το εργαλείο αυτό προσφέρεται σε όλες σχεδόν τις νόμιμες εταιρίες του χώρου για stoixima, συμπεριλαμβανομένης και της https://www.novibet.gr/stoixima. Στην αγορά και στους παίκτες παρουσιάζεται ως η ασφαλής και κερδοφόρος επιλογή. Και ως ένας συμβιβασμός που προσφέρουν οι εταιρίες, ώστε όχι μόνο να μη χάσετε το στοίχημά σας αλλά να αποκομίσετε και κάποιο κέρδος, ανταλλάσσοντας ένα κομμάτι του ρίσκου στο οποίο έχετε εκτεθεί με το κουπόνι σας.

Αν πάμε όμως ένα βήμα πίσω και αναλύσουμε το μηχανισμό του cash out θα δούμε πως και εδώ τα μαθηματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στο αν η ενεργοποίησή του έχει νόημα ή όχι. Στην πραγματικότητα, για να δείτε αν η τιμή που σας προσφέρεται για cash out είναι δίκαιη, οφείλετε να καταφύγετε και πάλι στις μαθηματικές εξισώσεις. Για το λόγο αυτό θα εισάγουμε και την έννοια του Fair Cash Out Value (στα Ελληνικά Δίκαιο Ποσό πληρωμής του Cash Out). Είναι ένα κλάσμα που εξηγεί ποιο ποσό είναι δίκαιο να προσφέρεται ως Cash out με βάση τις αποδόσεις που προσφέρονται εκείνη τη στιγμή για το συγκεκριμένο ποντάρισμα. Ο υπολογισμός αυτός είναι πολύ απλός αν εξετάζουμε ένα στοίχημα μονό αποδεκτό αλλά μπορεί να γίνει λίγο πιο περίπλοκος αν αναφερόμαστε σε παρολί ή σε συνδυασμό βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων αγορών. Σε πλατφόρμες για στοίχημα live πάντως, όπως στη https://www.novibet.gr/stoixima-live, θα βρούμε κυρίως γεγονότα βραχυπρόθεσμου ορίζοντα. Στα οποία ο μαθηματικός υπολογισμός είναι σχετικά εύκολος. Αρκεί να διαιρέσετε το πιθανό κέρδος από το στοίχημά σας με την απόδοση που κρύβεται πίσω από την προσφορά του cash out. Έτσι θα βρείτε αυτό που ονομάζουμε «δίκαιο cash out». Και μετά θα κρίνετε μόνοι σας αν θέλετε να το αποδεχτείτε ή όχι.

Προφανώς και δεν εκπλησσόμεθα που κάποιες σελίδες μπορεί να έχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ της απόδοσης στο cash out και της δίκαιης απόδοσης. Αν αναλογιστούμε όμως πως το συγκεκριμένο εργαλείο λειτουργεί ως καταλύτης μεταξύ εταιρίας και παίκτη, τότε μπορούμε να δεχτούμε φυσικά πως κανείς από τους δύο δεν μπορεί να απολαύσει την πλήρη αξία του κέρδους του.

Πότε έχει αξία το cash out;

Πάντως, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την χρησιμότητά του σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Κυρίως στα μακροχρόνια στοιχήματα, τα οποία αναφέρονται σε ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι των παικτών. Πότε συμφέρει απόλυτα το cash out; Σίγουρα όταν έχετε στηρίξει κάποιο αουτσάιντερ μιας διοργάνωσης, το οποίο ξεκινάει πολύ καλύτερα του αναμενομένου αλλά δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστικό ως το τέλος. Τα παραδείγματα αρκετά… Αν ανατρέξετε στην πρόσφατη ιστορία των αθλητικών διοργανώσεων θα βρείτε αρκετές περιπτώσεις που ομάδες έφτασαν πολύ κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό. Για αυτές συγκεκριμένα το cash out θα σας ωφελήσει αρκετά. Φυσικά, και σε τέτοιες περιπτώσεις η εξίσωση του δίκαιου Cash out θα έχει «αντιρρήσεις», καθώς το δυνητικό κέρδος από τις τρέχουσες αποδόσεις θα διαφέρει του πραγματικού. Παρόλα αυτά, το ρίσκο για τον παίκτη είναι αρκετά μεγάλο, ειδικά αν μένουν αρκετοί αγώνες και οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.

Γενικότερα, ενώ δεν είμαστε φανατικοί του Cash out, ειδικά για όσους θέλουν να βγάλουν χρήματα από το στοίχημα μακροπρόθεσμα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως υπό συνθήκες έχει κάποια χρησιμότητα. Στην ουσία, οι πιο έμπειροι και «επαγγελματίες» παίκτες του χώρου το χρησιμοποιούν ως εργαλείο μείωσης του ρίσκου και της έκθεσης για κάποια άλλα πονταρίσματα. Και όχι απαραίτητα σαν μια καθημερινή συνήθεια που θα τους εξασφαλίσει απλά τη βιωσιμότητα ενός συγκεκριμένου στοιχήματος. Πλέον, υπάρχουν στο ίντερνετ αρκετά εργαλεία και οδηγοί για το πως το cash out μπορεί να αποτελέσει βοήθημα στην επίτευξη κερδών. Και για το πως μπορεί να συνδυαστεί με στρατηγικές πονταρίσματος ή συστήματα διαμοιρασμού του ρίσκου. Όπως και να ‘χει, καλό είναι να το καταλαβαίνετε και να ξέρετε πως λειτουργεί, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά κάθε περίπτωση.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button