Οικονομία

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν κάποιοι

Μια ανάσα πριν από τα 2 ευρώ το λίτρο έχει φτάσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, λόγω των συνεχών ανατιμήσεων που καταγράφονται τον τελευταίο μήνα.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Π.Ε. Καβάλας, Φώτης Πούλος, επισήμανε ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να δούμε την μέση τιμή της αμόλυβδης να ξεπερνά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο.

«Είδαμε πολύ γρήγορες και μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα καύσιμα. Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή ώστε ο μαύρος χρυσός να κάνει κάποιους να αισχροκερδούν…»

«Αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας ο μέσος όρος της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 1,95 ευρώ το λίτρο. Εδώ και περίπου έναν μήνα έχουμε διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, με αποκορύφωμα το τελευταίο δεκαήμερο. Είδαμε πολύ γρήγορες και μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα καύσιμα, όπως και στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και κίνησης. Κάθε φορά δυστυχώς βρίσκεται μια αφορμή ώστε ο μαύρος χρυσός να κάνει κάποιους να αισχροκερδούν σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρόκειται για ένα χρηματιστηριακό προϊόν. Λόγω των πολέμων που είναι σε εξέλιξη και των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα, βρίσκεται ο τρόπος, ώστε το πετρέλαιο διεθνώς να «τσιμπήσει» αρκετά δολάρια. Πριν από 40 μέρες το βαρέλι ήταν κάτω από τα 74 δολάρια και πλέον έχει ξεπεράσει τα 85 δολάρια. Δεν υπάρχει ταβάνι γι’ αυτό το προϊόν, δεν ξέρουμε που θα καταλήξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Πούλος.

«Με τα σημερινά δεδομένα θα αναγκαστούν τα πρατήρια να ξεπεράσουν το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο – Έχουμε τα φθηνότερα καύσιμα με τους μεγαλύτερους όμως φόρους…»

«Ευελπιστούμε να υπάρξει αποκλιμάκωση σύντομα, διότι διαφορετικά με τα σημερινά δεδομένα δυστυχώς φαίνεται ότι θα αναγκαστούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων να ξεπεράσουν το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο. Ούτως ή άλλως με μέση τιμή πάνω από τα 1,95 ευρώ το λίτρο έχει αγγίξει τα 2 ευρώ, απλώς είναι ψυχολογικό να μη φαίνεται μπροστά το δυάρι στις τιμές. Όσον αφορά την μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης αυτή διαμορφώνεται κοντά στα 1,70 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται κοντά στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς η διεθνής τιμή του πετρελαίου δεν εξαρτάται από τη χώρα μας. Έχουμε τα φθηνότερα καύσιμα με τους μεγαλύτερους όμως φόρους. Με την επιβολή των φόρων φτάνουμε να έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, με τους συμπολίτες μας να έχουν πολύ χαμηλότερα εισοδήματα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κι ως εκ τούτου να δυσκολεύονται πάρα πολύ να ανταποκριθούν σε τόσο υψηλές τιμές», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Φώτης Πούλος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button