Οικονομία

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες και τουριστικά πακέτα που έχουν κλειστεί ήδη με τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος Θάσου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν και όλες οι υποδομές για να αντιμετωπίσουν αυτό το «φορτίο» που το περιμένουμε με χαρά στη Θάσο».

Τα παραπάνω σημείωσε στο πλαίσιο δηλώσεων της στην ΕΡΑ Καβάλας, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, η οποία πρόσφατα βρέθηκε στη Θάσο, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Κυριακίδη.

«Νομίζω ότι το νησί της Θάσου είναι έτοιμο για να ανεβάσει τον μέσο όρο του οικονομικού προϋπολογισμού της Π.Ε. Καβάλας…»

 «Ξέρουμε ότι τα καταλύματα και πέρυσι είχαν σχεδόν απόλυτη πληρότητα κι αυτό περιμένουμε και φέτος με τις προβλέψεις που υπάρχουν. Όμως προβλήματα υπάρχουν και στις μεταφορές, υπάρχει το θέμα των υποδομών και στην εστίαση, ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των πυρκαγιών και είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, στο οποίο δίνει βαρύτητα ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με το δασαρχείο και την Π.Υ., την οποία επισκέφθηκα και ενημερώθηκα. Νομίζω ότι το νησί της Θάσου είναι έτοιμο για να ανεβάσει τον μέσο όρο του οικονομικού προϋπολογισμού της Π.Ε. Καβάλας κι αυτό είναι το ευχάριστο. Εξάγουμε τουρισμό, δηλαδή το χρήμα που εισέρχεται από τους τουρίστες είναι πάρα πολύ σημαντικός μοχλός ανάπτυξης στην περιοχή μας. Σε αυτό υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και πρωτοβουλία από όλους τους συναρμόδιους φορείς στη Θάσο, αλλά και στην Περιφέρεια, μιλώντας με τον κ. Πολίτη και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι ο Οκτώβριος θα μας βρει με εναλλακτικές μορφές Τουρισμού που σιγά σιγά αρχίζουν και προωθούνται, γιατί η Θάσος εκτός από το πράσινο και τις εξαιρετικές θάλασσες, έχει αρχαιολογικούς χώρους, εναλλακτικές δράσεις, όπως είναι οι καταδύσεις, πακέτα που αφορούν την γαστρονομία, αλλά και πολλά πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες Βαλκάνιους και Ευρωπαίους», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button