Καβάλα

Μουδιασμένοι οι καταναλωτές, περιορίζονται στα αναγκαία

Γιάννης Τσίρλης: Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, όλοι είναι επηρεασμένοι και αναμένουν την εξέλιξη των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή / Υπάρχει γενικότερα μία οικονομική δυστοκία

Υποτονική είναι η κίνηση που καταγράφεται στην τοπική αγορά, καθώς όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Τσίρλης, οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι, λόγω της γενικότερης κατάστασης με την ακρίβεια και τις πολλές υποχρεώσεις που είναι μπροστά ενόψει της χειμερινής περιόδου.

«Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η θερινή περίοδος, η οποία κινήθηκε σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, που μας αφήνουν ικανοποιημένους, αν και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά τους τζίρους. Ωστόσο ήταν πολύ καλή αυτή η περίοδος, καθώς πολύς κόσμος επισκέφτηκε την περιοχή μας, ο οποίος όμως δεν είχε την αγοραστική δύναμη που θα περιμέναμε, αλλά οπωσδήποτε βοήθησε πάρα πολύ αυτή η κίνηση την τοπική οικονομία και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίρλης. 

«Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και ουσιαστικά όλοι είναι επηρεασμένοι και αναμένουν την εξέλιξη των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή – Από την άλλη περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση με τον έλεγχο των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης…»

«Από εδώ και πέρα όμως περιμένουμε να δούμε πώς θα κινηθεί η αγορά και ο κόσμος το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς υπάρχει ένα μούδιασμα γενικότερα στους καταναλωτές. Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και ουσιαστικά όλοι είναι επηρεασμένοι και αναμένουν την εξέλιξη των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Όχι μόνο αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, άλλα αυτά που συμβαίνουν στη γειτονιά μας και στη Μέση Ανατολή, μας επηρεάζουν πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στην οικονομία μας. Από την άλλη περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση με τον έλεγχο των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, γιατί και αυτό επηρεάζει την λειτουργία της αγοράς, αφού ο καταναλωτής έχει ως προτεραιότητα τα είδη πρώτης ανάγκης και αργότερα τα εμπορικά καταστήματα», επισήμανε στη συνέχεια ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Υπάρχει γενικότερα μία οικονομική δυστοκία, λόγω των εξόδων από την θέρμανση, τα καύσιμα γενικότερα, τα είδη πρώτης ανάγκης που αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την αγορά γιατί προηγούνται όλων των άλλων…»

«Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει κάποιες μεγάλες και σημαντικές πρωτοβουλίες, καθώς υπάρχει γενικότερα μία οικονομική δυστοκία, λόγω των εξόδων από την θέρμανση, τα καύσιμα γενικότερα, τα είδη πρώτης ανάγκης που αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την αγορά γιατί προηγούνται όλων των άλλων. Εάν όντως η κυβέρνηση κάνει τις διορθωτικές κινήσεις οι οποίες απαιτούνται, όπως είναι το market pass και ο έλεγχος τιμών να στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων, νομίζω ότι θα κινηθεί σε ένα καλύτερο πλαίσιο και η αγορά το επόμενο διάστημα», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίρλης.

Όσον αφορά τέλος την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, η οποία έχει πλέον καταργηθεί ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Θα πρέπει να έχει μια πιο ορθή λειτουργία. Δεν μπορεί να κινούμαστε με πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα εκπτώσεων, γιατί παύει να έχει η έκπτωση την έννοια την οποία έχει».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button