Περιφέρεια

Μια παλιά υπόσχεση στα παιδιά έγινε πράξη από τον αντιπεριφερειάρχη  Αλέξη Πολίτη

Μια υπόσχεση που δόθηκε στα παιδιά πριν από ένα και πλέον έτος, υλοποιήθηκε την Μ. Τετάρτη από τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη.

Σχεδόν στις αρχές του 2021, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- Θάσου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχοντας στον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση και τη σύσταση του ελληνικού κράτους, διοργάνωσαν διαγωνισμό ζωγραφικής που απευθύνονταν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν ένα θέμα που σχετίζονταν με το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού. Τα έργα ήταν ατομικά και η επιλογή και η βράβευση τους έγινε από καλλιτεχνική κριτική επιτροπή, ενώ το βραβείο, όπως ανακοινώθηκε, θα ήταν ένα τάμπλετ, προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Δυστυχώς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα παιδιά έλαβαν το καθένα από μία σακούλα από τα χέρια της ίδιας της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Καβάλα, όπου αντί για τάμπλετ υπήρχε ένα βιβλίο (κάτι σαν τουριστικός οδηγός). Φυσικά η απογοήτευση των παιδιών ήταν μεγάλη για την αθέτηση της υπόσχεσης.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης, Αλέξης Πολίτης, ενημερώθηκε από τους γονείς γι’ αυτή την παλιά υπόσχεση την οποία όπως είπε δεν γνώριζε ότι έγινε από τον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη.

Ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα επανορθώσει και οι μαθητές που διακρίθηκαν από κάθε δήμο της Π.Ε Καβάλας παρέλαβαν από ένα πανέμορφο τάμπλετ.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button