Πολιτισμός

Με μία μουσικοχορευτική και μία θεατρική παράσταση έκλεισε η Λυκειακή Χρονιά για το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Με δύο εκπληκτικές παραστάσεις μία μουσικοχορευτική και μία θεατρική έκλεισε φέτος η Λυκειακή Χρονιά για το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

Η Πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου και τα μέλη του ΔΣ συγχαίρουν θερμά όλους τους μικρούς χορευτές που χόρεψαν στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου με χαμόγελα, κέφι και αγάπη για τις εθνικές παραδόσεις μας, στην υπέροχη παιδική-εφηβική μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας βασισμένη στο παραμύθι της Ιωσηφίνας Σεχλίδου “Η Μεταξένια στην ανέμη του χορού” (10.6.2023). Ένα παραμύθι αφιερωμένο στην υφαντική τέχνη και στα κορίτσια της παλαιότερης εποχής μας που δημιουργούσαν έργα τέχνης αλλά και έκαναν όνειρα για την ζωή τους.   

Η Διοίκηση του Λυκείου ευχαριστεί όλους τους  μικρούς υπέροχους χορευτές και τους γονείς τους που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και αυτή τη χρονιά στο ΛΕΚ και τα ενθαρρύνουν να ασχοληθούν με τις παραδόσεις μας, όπως επίσης και τους χοροδιδασκάλους Μαρία Τσούτσα, Ιωάννα Βασιλειάδου και Χρόνη Ιωαννίδη για τις γνώσεις τους και την απέραντη αγάπη  τους στα παιδιά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην Ιωσηφίνα Σεχλίδου, έφορο του τμήματος Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, για το όμορφο παραμύθι της και την οργάνωση της παράστασης, αλλά και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την παραχώρηση του θεάτρου καθώς και τους τεχνικούς του θεάτρου για την βοήθεια και υποστήριξή τους, και  τα Παιδιά της Παράδοσης και συγκεκριμένα: τον Απόσογλου Γρηγόρη-Βιολί, τον Περικλή Τριανταφυλλίδη -Κλαρίνο, τον Κουρκουραίδη Θοδωρή -Λαούτο, τον Καραγεωργίου Γιώργο-Κρουστά,φωνή. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της τ. Προέδρου του ΛΕΚ Καίτη Παρίσσου.

Εξάλλου, στο κατάμεστο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου παρουσιάστηκε και η δεύτερη παράσταση του ΛΕΚ, το θεατρικό έργο «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά από τα παιδιά του τμήματος θεατρικού εργαστηρίου  του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (11.6.2023). Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα παραμύθι με πολλά μηνύματα όπως της αλληλεγγύης, της αγάπης, της καλοσύνης, της διεκδίκησης της ελευθερίας καθώς και του άπιαστου και τρελού ονείρου, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί! Το Σκιάχτρο, ο «Αχυρούλης» ήθελε να πετάξει μαζί με τα  πουλιά. Και πέταξε!
Η Διοίκηση του ΛΕΚ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της και στα αξιολάτρευτα παιδιά  της  παιδικής χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που συμμετείχαν στην παράσταση και αγαλλίασαν με τις όμορφες φωνούλες τους την ψυχή όλων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά  για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και τη νότα αισιοδοξίας  που μας έδωσαν καθώς  και τους γονείς τους. Επίσης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  στους υπεύθυνους του τμήματος θεατρικού εργαστηρίου, Παναγιώτη Παπάζογλου και Σμαράγδα Μελαδιανού  καθώς και στην υπεύθυνη του τμήματος της παιδικής χορωδίας , Δέσποινα  Καρακούση για την διδασκαλία και  την απέραντη αγάπη στα παιδιά, αλλά και στον Κώστα Τσαλαπατάνη  που συνόδευσε την παιδική χορωδία στο πιάνο. 
Το ΔΣ ευχαριστεί και πάλι θερμά τη Διοίκηση και το τεχνικό προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, όπως και τον Τσούτσα Λάσκαρη για την βιντεοκάλυψη και τις φωτογραφίες.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΚ)

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button