Περιφέρεια

Με θετικό πρόσημο κλείνει το 2022 για την Π. Ε. Καβάλας

«Οι παρεμβάσεις μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που «φεύγει» σε λίγες μέρες, ήταν πολλαπλές και δεν σταματήσαμε στιγμή. Παρά τις δυσκολίες, όπου υπήρχε πρόβλημα, εμείς σκύβαμε πάνω σε αυτό προσπαθώντας να δίνουμε άμεσα τις λύσεις και στην πλειονότητα των περιπτώσεων το καταφέραμε».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό του ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου βρίσκεται στο τιμόνι της Π.Ε. Καβάλας. Ο κ. Πολίτης τόνισε παράλληλα, ότι παρά το ότι το 2022 ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες, κλείνει πλέον με ένα θετικό πρόσημο.

«Δουλέψαμε αθόρυβα, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Εκτιμώ ότι όλα μπήκαν σε μια καλή σειρά – Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου πριν από ένα χρόνο, είχαμε πολλά προβλήματα προς επίλυση στα του οίκου μας. Σκύψαμε πάνω σε αυτά, προκειμένου να δοθούν λύσεις…»

 «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για όσα κάναμε τη χρονιά που σε λίγες ημέρες «φεύγει», δεδομένων πάντα των συνθηκών. Η χρονιά κλείνει με ένα θετικό πρόσημο. Δουλέψαμε αθόρυβα, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Εκτιμώ ότι όλα μπήκαν σε μια καλή σειρά. Μην ξεχνάμε ότι το 2022 ξεκίνησε πολύ δύσκολα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δυσκόλεψε πολύ το έργο μας, καθώς και τις δημόσιες συμβάσεις εν γένει. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου πριν από ένα χρόνο, είχαμε πολλά προβλήματα προς επίλυση στα του οίκου μας. Σκύψαμε πάνω σε αυτά, προκειμένου να δοθούν λύσεις, γιατί αν δεν διορθώσεις πρώτα το σπίτι σου, πως θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της κοινωνίας; Θυμίζω το μείζον πρόβλημα που ανέκυψε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, η οποία όταν ανέλαβα επί της ουσίας κατέρρεε με πολλές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων και αποχωρήσεις συμβασιούχων. Ήταν έκρυθμη η κατάσταση που βιώσαμε τις πρώτες εβδομάδες του 2022, όμως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ουσιαστικά και αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη Διεύθυνση δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Εντός των επόμενων ημερών, ο διαγωνισμός για το Αμφιθέατρο θα βγει στον αέρα, κι αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε προβλήματα γραφειοκρατικά, νομίζω ότι μέχρι και το 2024 το Αμφιθέατρο θα είναι πανέτοιμο και ολοκαίνουργιο…»

 «Πέρα από το πρόβλημα με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, τα μεγάλα έργα που αφορούν ασφαλτοστρώσεις στην Π.Ε. Καβάλας, πήγαν πολύ πίσω. Επί της ουσίας οι ανάδοχοι είχαν εγκαταλείψει τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει, με αποτέλεσμα να δεθούν τα χέρια μας. Όμως δεν μείναμε εκεί. Οι συμβάσεις έτρεξαν, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να υπάρχουν ανάδοχοι, οι τιμές ομαλοποιήθηκαν και αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιχειρούμε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στη Θάσο, ενώ σιγά σιγά ξεμπλοκάρει και το πρόβλημα που είχαμε στη σύμβαση του 1,2 εκ. ευρώ για το εθνικό οδικό δίκτυο και τα ορεινά και είμαστε πλέον πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας, που αν μη τι άλλο είναι εκ των δικών μου προμετωπίδων. Επίσης να θυμίσω το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας, το οποίο όταν ανέλαβα είχε μείνει πίσω. Το έθεσα ως τεράστια προτεραιότητα της διοίκησής μου και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εντός των επόμενων ημερών, ο διαγωνισμός για το εν λόγω έργο θα βγει στον αέρα, κι αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε προβλήματα γραφειοκρατικά, νομίζω ότι μέχρι και το 2024 το Αμφιθέατρο θα είναι πανέτοιμο και ολοκαίνουργιο για να αποτελέσει μια προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Πολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βοήθεια που έδωσε η διοίκηση του στα Τ.Ο.Ε.Β. με σωλήνες άρδευσης στην Πιέρια Κοιλάδα, στην Ελευθερούπολη, καθώς και στην εξασφάλιση τεράστιων ποσοτήτων τσιμέντου στα Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου.

«Θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο οποίος επίσης δουλεύει αθόρυβα, πολύ μεθοδικά»

 Αναφορικά με τη νέα χρονιά, ο κ. Πολίτης επισήμανε: «Ευελπιστώ ότι το 2023 θα είναι πιο γενναιόδωρο. Αφήσαμε πολλές κρίσεις πίσω μας κι ελπίζω να μην προκύψει κάποια άλλη γιατί και η κοινωνία δεν αντέχει, όπως και η οικονομία της χώρας μας. Έχουμε γευτεί πολλές πίκρες εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι η νέα χρονιά θα κυλήσει ομαλότερα. Είναι μια προεκλογική χρονιά θα είμαι και πάλι στις επάλξεις. Θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, ο οποίος επίσης δουλεύει αθόρυβα, πολύ μεθοδικά, προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, πόσο μάλλον για τις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Με τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίζει κατά καιρούς σε εμβληματικά έργα, εκτιμώ ότι έχει βάλει το έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών σε ράγες κι όλο αυτό έχει αρχίσει να εξελίσσεται και να φαίνεται ουσιωδώς. Μη ξεχνάμε το μεγάλο έργο του φυσικού αερίου, που ήδη είναι μια πραγματικότητα. Δεν θα αργήσουν τα πρώτα νοικοκυριά να γευτούν αυτήν την ενεργειακή ανάσα. Το αέριο είναι η ενέργεια του μέλλοντος, άσχετα αν με την κρίση στην Ουκρανία πήρε την ανιούσα η τιμή του. Εκτιμώ ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και το αέριο θα αποτελέσει έναν ενεργειακό μονόδρομο για το μέλλον. Θα συστρατευθώ λοιπόν στην κοινή προσπάθεια με τον κ. Μέτιο, προκειμένου αυτή να ανανεωθεί από τους πολίτες που θα μας κρίνουν και μακάρι να μας επιλέξουν για ακόμη μια φορά, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο που έχουμε ξεκινήσει».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button