Αθλητικά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε o 10ος ορεινός αγώνας δρόμου Paggaio Trail Run

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου o 10ος ορεινός αγώνας δρόμου Paggaio Trail Run που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933. Στον  φετινό επετειακό αγώνα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο χωριό Δωμάτια του Παγγαίου, συμμετείχαν 121 αθλητές στην διαδρομή  των 27 χιλιομέτρων και 144 στην διαδρομή των 10 χιλιομέτρων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν συμμετοχές εκτός από την Ελλάδα και από την γειτονική Βουλγαρία.

Νικητής  στον μεγάλο αγώνα των 27 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Γιώργος Οσεπασβίλι (03:03:41) με 2ο τον Αθανάσιο Σανέτση (03:04:44) και 3ο τον Μολλά Ρίτβαν (03:11:44).  Στις γυναίκες νικήτρια (και 3η στην γενική κατάταξη) αναδείχθηκε η Ειρήνη Κοκκιναρίου (03:09:39) με 2η την  Δέσποινα Τροΐρη (03:59:48) και 3η την Σταυρούλα Στάθη (04:13:18).

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στους άνδρες αναδείχθηκε νικητής ο Ιωάννης Θεοδωράκης (00:48:00) με τους Ιωάννη Πάστρα (00:52:02) και Αντώνη Κολεζάκη (00:52:58) να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η  Βένη Δημπάρη (00:58:00) ενώ 2η αναδείχθηκε η Έλενα Σιαχούδη (01:00:54) και 3η η Κική Αρσένη (01:03:42).

Ο αγώνας απέσπασε τα θετικότατα σχόλια όλων των συμμετεχόντων τόσο για την ομορφιά της διαδρομής, τον εξαιρετικό καθαρισμό και σηματοδότηση των μονοπατιών, την πλήρη υποστήριξη στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και για την γενικότερη άρτια οργάνωση του αγώνα. Θετικότατες επίσης ήταν οι εντυπώσεις για το όμορφο χωριό των Δωματίων, αλλά και την θερμή υποστήριξη που επιφύλαξαν οι κάτοικοι του στους αθλητές του αγώνα. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης στην ομιλία του κατά την απονομή  των επάθλων, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν επιτυχία τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να αναδειχθεί τόπος και να αναπτυχθεί ο ορεινός αθλητισμός στο Παγγαίο.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Δήμο Παγγαίου και στους χορηγούς του αγώνα για την οικονομική τους στήριξη καθώς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δωματίων  «Το Γεφύρι» για την θερμή φιλοξενία και την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν στην υλοποίηση του αγώνα. Επίσης στην Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Καβάλας, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα N. Καβάλας και στην Διασωστική Ομάδα Καβάλας που επάνδρωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας. Τέλος εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που τους τελευταίους 2 μήνες με κέφι, ζήλο και προθυμία εργάστηκαν σκληρά και συνέβαλλαν ουσιαστικά στην έγκαιρη προετοιμασία και στην άψογη διοργάνωση του αγώνα.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button