Καβάλα

Με γοργούς ρυθμούς κατασκευάζεται το δημοτικό κυνοκομείο Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα

«Το νέο δημοτικό κυνοκομείο που ετοιμάζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χτισμένο με σύγχρονα πρότυπα, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Το προηγούμενο κυνοκομείο που είχαμε δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και δεν μπορούσε να αδειοδοτηθεί».

Τα παραπάνω σημείωσε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, σχετικά με την πορεία των εργασιών για την κατασκευή του νέου δημοτικού κυνοκομείου, το οποίο θα φιλοξενεί μέχρι και 40 σκυλιά.

«Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος έχει χτίσει ένα μηχανισμό, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των αδέσποτων…»

«Εξασφαλίσαμε 900.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» και στο αγρόκτημα του Ζυγού ετοιμάζεται το νέο κυνοκομείο μας, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί 40 σκυλιά και θα καλύπτει όλον τον κύκλο των υπηρεσιών, δηλαδή περισυλλογής, περίθαλψης, στέγασης και της επανένταξης. Εκεί θα μένουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα σκυλιά κι αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, θα ακολουθεί η επανένταξη τους στο χώρο από τον οποίο τα είχαμε περισυλλέξει. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος μας έχει χτίσει ένα μηχανισμό, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των αδέσποτων. Έναν μηχανισμό που περιλαμβάνει κτηνίατρο, άτομα που είναι εξειδικευμένα για την περισυλλογή των ζώων, άτομα που φροντίζουν και ταΐζουν τα σκυλιά, είτε στο κυνοκομείο, είτε το αγρόκτημα μεταξύ Ζυγού και Κρυονερίου. Αυτή τη στιγμή στο υπάρχον κυνοκομείο, αλλά και στο αγρόκτημα φιλοξενούνται περίπου 180 σκυλιά. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα ετησίως έτσι ώστε αυτά τα σκυλιά να στειρώνονται, να τσιπάρονται, να εμβολιάζονται και γενικά να ζουν μία καλή ζωή», ανέφερε σχετικά ο Απόστολος Μουμτσάκης. 

«Έχουμε κάνει κάποια βήματα προόδου, δεν είμαστε στο τέλειο, αλλά νομίζω ότι προχωράμε μπροστά…»

«Στο καινούργιο κυνοκομείο θα υπάρχει αίθουσα προσωπικού, αίθουσα και αποθήκη τροφίμων και υλικού, αίθουσα απομόνωσης των ασθενών ζώων, φιλοξενίας των σκύλων και όλα αυτά για να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών. Από την άλλη είναι πολύ σημαντική η βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας, αλλά και των μεμονωμένων φιλόζωων, γιατί το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν λύνεται μόνο με τη συμμετοχή του ενός, δηλαδή του Δήμου, αλλά μέσα από συνεργασίες με τους φιλόζωους της πόλης μας. Να πω τέλος ότι όσα χρήματα και να βάλει ο Δήμος από τον δικό του προϋπολογισμό δεν αρκούν. Θα πρέπει επιτέλους και το κράτος το ίδιο να βοηθήσει, στέλνοντας χρήματα στους Δήμους και εμείς μέσα από αυτά τα χρήματα να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των φιλόζωων. Έχουμε κάνει κάποια βήματα προόδου, δεν είμαστε στο τέλειο, αλλά νομίζω ότι προχωράμε μπροστά», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button