Πολιτισμός

Με Άλκηστη Πρωτοψάλτη ανοίγει η αυλαία του φετινού COSMOPOLIS

Με τη μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη ανοίγει την αυλαία του στις 25 Ιουλίου το φετινό COSMOPOLIS, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου.

Για το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του COSMOPOLIS, Άλκης Ζοπόγλου.

«Θα κλείσουμε την πρώτη περίοδο του Ιουλίου με ένα γλέντι και μια έκπληξη που θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς είμαστε στη φάση που κλείνουμε με ένα πολύ γνωστό ελληνικό σχήμα…»

«Ήδη έχουμε κλείσει με τη μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία θα κάνει την έναρξη του φετινού φεστιβάλ COSMOPOLIS. Θα ακολουθήσουν αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες, ενώ έχουμε στο πρόγραμμα να φιλοξενήσουμε και την Τουρκία, σε μια μοναδική συνεργασία ενός μουσικού σχήματος από την Κωνσταντινούπολη με τη δικιά μας Σοφία Νεοχωρίτου. Στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί ένα μουσικό σχήμα από το Capo Verde από την Αφρική, αλλά και από το Μαρόκο επίσης και θα κλείσουμε την πρώτη περίοδο του Ιουλίου με ένα γλέντι και μια έκπληξη που θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς είμαστε στη φάση που κλείνουμε με ένα πολύ γνωστό ελληνικό σχήμα που δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε», σημείωσε σχετικά ο κ. Ζοπόγλου.

«Γενικότερα θα υπάρχουν πολλές δράσεις που θα εμπλουτίσουν το φεστιβάλ και κάθε γειτονιά της Παναγίας θα έχει ειδική δράση…»

«Μέσα στον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν τα γνωστά cosmohome στις γειτονιές της πόλης και των χωριών του Δήμου Καβάλας και θα καταλήξουμε στο τέλος Αυγούστου με μια πολύ όμορφη μπάντα από τη Σενεγάλη, η οποία είναι μια διάσημη ορχήστρα σε παγκόσμιο επίπεδο και θα συνεχίσει μετά από εμάς για μια ακόμη συναυλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα κλείσουμε με μια συμφωνική ορχήστρα νέων από το Τίμπιγκεν της Γερμανίας. Έχουμε ακόμη μερικές προτάσεις που διαπραγματευόμαστε και σιγά σιγά κλείνουν κι αυτές. Γενικότερα θα υπάρχουν πολλές δράσεις που θα εμπλουτίσουν το φεστιβάλ και κάθε γειτονιά της Παναγίας θα έχει ειδική δράση, όπου μπορεί να φιλοξενεί διάφορες άλλες καλλιτεχνικές ενέργειες, οπότε το πενθήμερο από 25 μέχρι 30 Ιουλίου, η περιοχή της Παναγίας θα ζωντανέψει και θα φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες και δράσεις. Το περιμέναμε κι εμείς το φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια με το μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό που δεν μας άφηνε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που είχαμε στο μυαλό μας», δήλωσε ακόμη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ COSMOPOLIS.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button