Περιφέρεια

Μαρία Πολυμέρου: Η πρόκληση είναι μεγάλη, το ίδιο και οι δυνατότητες

«Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά οι προκλήσεις οδηγούν και σε καλά αποτελέσματα. Δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι, καθώς δεν είναι η στιγμή ούτε για μεγάλες υποσχέσεις, ούτε για μεγάλα λόγια. Απλώς αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα βάλω τα δυνατά μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο» η Μαρία Πολυμέρου, η οποία με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτήν την απόφαση του περιφερειάρχη – Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε, αλλά κυρίως στη Θάσο και για εμένα αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι…»

«Η τιμή που γίνεται στη Θάσο είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι η πρώτη Αντιπεριφέρεια που έρχεται στο νησί μας. Παράλληλα, είναι μεγάλη ευθύνη για το πρόσωπό μου. Είναι όμως τιμή και για το γυναικείο φύλο, καθώς είμαστε μόνο δυο γυναίκες στο περιφερειακό συμβούλιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτήν την απόφαση του περιφερειάρχη. Φυσικά είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις κι είχαμε πει ότι θα υπάρξει κάποια συνεργασία. Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε, αλλά κυρίως στη Θάσο και για εμένα αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», η Μαρία Πολυμέρου.

«Οι Διεθνείς Σχέσεις είναι ένα κομμάτι άμεσο με τον δικό μου τομέα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ για την προβολή της Θάσου και της ευρύτερης περιοχής μας»

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο το οποίο αναλαμβάνει, η κ. Πολυμέρου τόνισε: «Οι Διεθνείς Σχέσεις είναι ένα κομμάτι άμεσο με τον δικό μου τομέα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ για την προβολή της Θάσου και της ευρύτερης περιοχής μας, όχι μόνο τουριστικά, αλλά και για τα προϊόντα που έχει κάθε περιοχή. Είναι τεράστιες οι δυνατότητες και ευρύ το φάσμα που περιλαμβάνει ο όρος.

Όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, πρόκειται για ένα σύγχρονο χαρτοφυλάκιο των τελευταίων ετών και πολύ χρήσιμο εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Σίγουρα είναι κάτι πολύ δύσκολο, θεωρώ όμως ότι θα έχω βοήθεια από τον κ. Πολίτη, ο οποίος είχε αυτό το χαρτοφυλάκιο ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος».

«Οι πολίτες στο νησί είναι χαρούμενοι, περιμένουν πράγματα, πάντα περίμεναν και τα προηγούμενα δύο χρόνια, ακόμη περισσότερο τώρα…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ικανοποίηση από τους πολίτες της Θάσου, σχετικά με τη θέση που ανέλαβε, η Μαρία Πολυμέρου επισήμανε: «Οι πολίτες στο νησί είναι χαρούμενοι, περιμένουν πράγματα, πάντα περίμεναν και τα προηγούμενα δύο χρόνια, ακόμη περισσότερο τώρα. Γι’ αυτό και λέω ξανά ότι είναι τεράστια η ευθύνη που αναλαμβάνω. Ελπίζω ότι θα αντεπεξέλθουμε όλοι μαζί, μέσω της συνεργασίας, για να υπάρξουν τα αποτελέσματα που όλοι μας θέλουμε, ώστε να μην απογοητευτούμε. Το επίκεντρο πρέπει να είναι ο πολίτης και οι ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή».

«Οι πρώτες μου κινήσεις θα είναι ξεκάθαρα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πολιτικές που υπήρχαν μέχρι τώρα…»

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πως θα κινηθεί κατά το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της, η Μαρία Πολυμέρου απάντησε: «Η θητεία μου θα είναι για ένα έτος και οι πρώτες μου κινήσεις θα είναι ξεκάθαρα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πολιτικές που υπήρχαν μέχρι τώρα στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο, ώστε να χαράξουμε ένα σχέδιο και μια πορεία για το τι μέλει γενέσθαι. Θα πάρει κάποιο χρόνο αυτό, αλλά θα προσπαθήσω να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται».

«Θα απαντήσω στο τέλος της θητείας μου, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα απαντήσει σε σχόλια που ίσως γίνουν από πρώην συνοδοιπόρους της στην παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», από την οποία αποχώρησε, η κ. Πολυμέρου απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μπορούν να πουν διάφορα. Εγώ θα απαντήσω στο τέλος της θητείας μου, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Έτσι πορεύομαι επαγγελματικά, έτσι έχω σκοπό να πορευτώ και πολιτικά».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button