Εργασία

Μέχρι 5 Ιανουαρίου συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Τουλάχιστον μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2024, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι δικηγόροι της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, καθώς στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία αποφάσισε μεν τη λήξη της καθολικής μας αποχής, αλλά τη συνέχιση αυτής σε πάρα πολλούς τομείς των εργασιών μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος. 

«Στις 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη (14/12) έχουμε τη γενική συνέλευση στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, όπου θα αποφασίσει το σώμα τη μορφή των κινητοποιήσεών μας…»

«Ειδικότερα απέχουμε σε ό,τι έχει να κάνει με ποινικά δικαστήρια, απέχουμε από ό,τι έχει να κάνει με τράπεζες, δηλαδή εκδόσεις διαταγών πληρωμής, συνέχιση πλειστηριασμών ή οτιδήποτε άλλο. Απέχουμε από δίκες συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και από μία σειρά άλλων περιπτώσεων ειδικότερών που είναι πιο στοχευμένες. Γενικά αυτό που ενδιαφέρει όμως τον περισσότερο κόσμο είναι αυτά τα τρία σημεία που ανέφερα, ποινικά, τράπεζες funds και ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου έχουμε πάρει απόφαση να συνεχίσουμε αυτή την αποχή μας. Στις 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη (14/12) έχουμε τη γενική συνέλευση στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, όπου θα αποφασίσει το σώμα τη μορφή των κινητοποιήσεών μας. Εάν δηλαδή εκτός αυτού του μίνιμουμ κινητοποιήσεων που έχουμε πάρει απόφαση ως ολομέλεια θα προβούμε σε περισσότερες ή πιο σκληρές κινητοποιήσεις. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο Γιώργος Γραμμένος. 

Διαμαρτυρίες του δικηγορικού κόσμου και για τον «Καλλικρατικό» δικαστικό χάρτη

«Δεν είναι όμως μόνο το φορολογικό για εμάς τους δικηγόρους που έχει ψηφιστεί. Είναι το θέμα του «Καλλικρατικού» δικαστικού χάρτη, αυτό που λέμε η συνένωση των δικαστηρίων στη χώρα. Συνένωση Εφετείων, Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων. Έχουμε παρόμοια περίπτωση στην Καβάλα, καθώς αγωνιζόμαστε για το Ειρηνοδικείο Παγγαίου, ώστε να μην καταργηθεί. Επίσης έχουμε και τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι οποίες ερήμην του δικηγορικού σώματος έρχονται για διαβούλευση σε ένα νομοσχέδιο που συντάχθηκε όπως είπα χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε άποψη, εμείς που είμαστε μαζί με τους δικαστές και τους εισαγγελείς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να πούμε την άποψή μας, ασχέτως σαν γίνεται δεκτή ή όχι. Εν πάση περιπτώσει να θίξουμε θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αυτά που μας ταλαιπωρούν τόσα χρόνια. Δεν ερωτηθήκαμε, ήρθε ένα νομοσχέδιο για το οποίο σε αρκετά σημεία έχουμε σφοδρές αντιρρήσεις. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Είναι στη διαβούλευση αυτή τη στιγμή αυτό το νομοσχέδιο που σημαίνει ότι θα έρθει σύντομα και στην Βουλή μετά τις γιορτές για να γίνει συζήτηση και να ψηφιστεί», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button