Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Είμαστε πολύ περήφανοι για το «Kick-iT»

«Έχουμε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Θέλουμε το Επιμελητήριο Καβάλας να πρωτοστατεί και να είναι μπροστά σε δράσεις προς όφελος και των νέων επιχειρηματιών», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, μ’ αφορμή τη λήξη του δεύτερου Κύκλου Συμβουλευτικής. της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας «Kick-iT» του Ε.Β.Ε.Κ., η οποία χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα, σε ένα εργαστήριο – ημερίδα παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, τα αποτελέσματα του «Kick – It».

«Είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια της χώρας που δημιουργήσαμε μια τέτοια δομή στήριξης για τους νέους επιχειρηματίες…»

«Βρέθηκα και στην Αθήνα και παρουσιάσαμε αυτή τη δομή, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Τόσο για την συμμετοχή των νέων που εντάχθηκαν στη δομή, όσο και για τα αποτελέσματα. Είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια της χώρας που δημιουργήσαμε μια τέτοια δομή στήριξης για τους νέους επιχειρηματίες. Μάλιστα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, καλεί το Επιμελητήριο Καβάλας, να παρουσιάσει τη δομή και στους άλλους προέδρους, προκειμένου να δουν τα αποτελέσματα, πως το στήσαμε, πως το χρηματοδοτήσαμε και τι οφέλη έφερε για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, για να μπορέσουν κι αλλού στη χώρα να δημιουργήσουν αυτή τη δομή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», ανέφερε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι και έτσι θα συνεχίσουμε, μαζί με το Επιμελητήριο να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες…»

«Το ζητούμενο είναι τι κατορθώσαμε για αυτούς τους νέους επιχειρηματίες. Στον προηγούμενο κύκλο είχαμε περίπου 25 άτομα που είχαν ενταχθεί στη δομή. Στον δεύτερο κύκλο είχαμε περίπου 14 νέους επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στη δομή κι ένα πολύ υψηλό ποσοστό, ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους, ωρίμασαν τις ιδέες τους και οι περισσότεροι δημιούργησαν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχουμε απτά παραδείγματα ότι έχουν γίνει πράξη αυτές οι ιδέες μέσα από την ωρίμανσή τους στη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Άρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι και έτσι θα συνεχίσουμε, μαζί με το Επιμελητήριο να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Συνάντηση εργασίας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με θέμα την καινοτομία και την υποστήριξη νεοφυων επιχειρήσεων

Ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε και στη συνάντηση εργασίας που έγινε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με θέμα την καινοτομία και την υποστήριξη νεοφυων επιχειρήσεων.

«Συζητήσαμε σε μια πρώτη συνάντηση, με προτάσεις και κατευθύνσεις, για τις αναγκαίες ενέργειες των φορέων μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η διάδραση μεταξύ μας, η αμφίδρομη υποστήριξη και οι καλές πρακτικές, η συμβολή μας στο οικοσύστημα καινοτομίας, καθώς και η μετάβαση στην νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης που εισάγεται σταδιακά στην επιχειρηματική ζωή και την κοινωνία γενικότερα, αποτελούν τα πεδία ενδιαφέροντος. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική».  

Διαβούλευση για το ΒΑΑ

Τέλος, ο κ. Δέμπας αναφέρθηκε στη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/6) στη Μεγάλη Λέσχη και στη συνέχεια στον δημοτικό κήπο για τη νέα πρόταση που θα κατεβάσει ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπου το Επιμελητήριο προτείνει τη συνέχιση της δομής με τη δημιουργία της θερμοκοιτίδας, η οποία στο «Kick it» δεν υπάρχει.

«Ήρθα σε επαφή με την περιφερειακή διευθύντρια την κ. Πέππα και την ευχαριστώ για τη βοήθεια, καθώς θα μας παραχωρήσουν χώρους επειδή το ΒΑΑ θα είναι στο Περιγιάλι, στον ΟΑΕΔ όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε την θερμοκοιτίδα για τους νέους επιχειρηματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button