Οικονομία

Μάρκος Δέμπας: Απαραίτητα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Δεν μπορούμε να έχουμε αντιπαράθεση με τους ειδικούς που προτείνουν μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι υποχρέωση και κάθε μέτρο που λαμβάνεται από την Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, μας βρίσκει σύμφωνους και σαν Επιμελητήρια και επιχειρήσεις έχουμε αποδείξει οτι είναι βασική μας προτεραιότητα η υγεία των πολιτών και έχουμε στηρίξει με όλες μας τις δυνάμεις τους εμβολιασμούς.

Όμως όταν ανακοινώνονται μέτρα που περιορίζουν τις δυνατότητες λειτουργίας των επιχειρήσεων, θα πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες δράσεις στήριξης. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε όσους πλήττονται από την εφαρμογή των μέτρων.

Ειδικά όταν πρόκειται για κλάδους που έχουν πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, όπως αυτός της εστίασης που για μία ακόμα φορά πλήττεται με σφοδροτητα.

Για την εστίαση λοιπόν, που συνεχίζει να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», η επιμελητηριακή κοινότητα, το Επιμελητήριο Καβάλας, θεωρεί αναγκαία για τις επιχειρήσεις

– Την κατάργηση της επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,

– Τη χρονική μετάθεση των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου,

– Την ενίσχυση της ρευστότητας τους μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και

– Τη μείωση του ΦΠΑ.

– Απαλλαγή ενοικίων..

Μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές…

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button