Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Αναγκαίο κακό η έναρξη των έργων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου

«Λόγω της πανδημίας χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια του σχεδίου του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου / Να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ / Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται / Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Kavala Expo 2023

«Είμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε τα έργα την συγκεκριμένη περίοδο», τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, αναφορικά με τις εργασίες που εκτελούνται στην οδό Κουντουριώτου, στο πλαίσιο του project του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Δέμπας ζήτησε την κατανόηση και την υπομονή των επαγγελματιών της περιοχής για την ταλαιπωρία που υφίστανται, ενώ υπογράμμισε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για την περιοχή, αφού επί της ουσίας θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της Καβάλας.

«Μην ξεχνάμε το πόσο πίσω μας πήγε η πανδημία του κορωνοϊού, με τις κλειστές υπηρεσίες κλπ. Χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια…»

«Είναι ένα έργο που πράγματι είχε μεγάλες καθυστερήσεις, το οποίο από το 2020 και μετά που είχαμε την έγκρισή του, άρχισε να γίνεται πιο έντονη η ωρίμανσή του. Υπήρχαν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα να ενημερωθούν στο σύνολό τους οι καταστηματάρχες της περιοχής του Αγίου Νικολάου. Είναι ένα έργο συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος έχει αναλάβει τα έργα υποδομής στην περιοχή. Έπρεπε να γίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, να εγκριθούν αυτές από το αρμόδιο υπουργείο. Μην ξεχνάμε το πόσο πίσω μας πήγε η πανδημία του κορωνοϊού, με τις κλειστές υπηρεσίες κλπ. Χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια. Από την άλλη υπάρχει η πίεση του χρόνου κι ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί το έργο των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, όχι μόνο για τον Δήμο της Καβάλας. Έχουν εγκριθεί 50 ακόμη παρεμφερή έργα σε όλη τη χώρα. Σε ένα αρκετά φιλόδοξο project», επισήμανε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ – Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή – Θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…»

«Είμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε τα έργα την συγκεκριμένη περίοδο. Σε αυτή τη φάση δεν μπαίνουμε στην καρδιά του Αγίου Νικολάου, λόγω των πολλών, 35 περίπου, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά να μπούμε εκεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σίγουρα τα έργα στην Κουντουριώτου δημιουργούν πολλά προβλήματα, αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία, μιας και μιλάμε για έναν κεντρικό οδικό άξονα, που είναι είσοδος και έξοδος της πόλης μας. Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή και να πιέσουμε εμείς ως Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος, οι τεχνικές εργασίες να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ. Δεν είναι δύσκολες οι εργασίες και θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Θα έχουμε πλέον μια άλλη εικόνα του ιστορικού κέντρου της Καβάλας κι αυτός είναι ο στόχος μας. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη σημερινή εικόνα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Kavala Expo 2023 – Τιμώμενη περιοχή το Μπουργκάς της Βουλγαρίας – Πολλά και πλούσια τα δρώμενα που θα γίνουν παράλληλα με την έκθεση

Αναφερόμενος τέλος στην έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας, την Kavala Expo 2023, o Μάρκος Δέμπας επισήμανε: «Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες προετοιμασίας για την Kavala Expo 2023. Η απόφασή μας είναι να γίνουν τα εγκαίνια στις 29 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί η έκθεση στις 2 Οκτωβρίου. Συνήθως η έκθεσή μας γινόταν το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, αλλά επειδή έχουμε φέτος την Κυριακή των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών και στις 15 τις επαναληπτικές είπαμε να φέρουμε την έκθεση μια εβδομάδα νωρίτερα. Έχει ξεκινήσει η αποστολή επιστολών προς τα υπουργεία, οι προσκλήσεις προς τους εκθέτες, ενώ η προβολή και διαφήμισή της θα ξεκινήσει φέτος πολύ πιο νωρίς. Θα έχουμε πολλά παράλληλα δρώμενα, μουσική, γαστρονομία, γευσιγνωσία, επιχειρηματικά forum, δράσεις για τα παιδιά κλπ. Θέλουμε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση, να μείνουν ικανοποιημένοι οι εκθέτες μας. Όλες αυτές οι παράλληλες εκδηλώσεις φέρνουν πολύ κόσμο, κάτι που βαίνει προς όφελος των εκθετών. Τιμώμενη περιοχή φέτος θα είναι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, λόγω και της διασύνδεσης που έχουμε πλέον με την κρουαζιέρα. Από πλευράς Ελλάδας προσπαθούμε να έχουμε συμμετοχές από νησιωτικά Επιμελητήρια και να αναδείξουμε τη νησιωτικότητα μέσα από forum και να θέσουμε θέματα για το πως θα αναπτυχθούν τα νησιά μας. Η έκθεση αυτή θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για κάτι τέτοιο».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button