Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη…»

«Διεκδικούμε τη διοίκηση του Δήμου με έτοιμη ομάδα και πρόγραμμα / Οι δημότες ήδη συζητούν ότι εμείς και η παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη θα αναμετρηθούμε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών / Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εξαπολύσει έναν «πόλεμο λάσπης» εναντίον μας»

«Η άποψη που υπάρχει στην κοινωνία και τους δημότες είναι ότι η παράταξή μας, όχι μόνο θα περάσει στον β’ γύρο, αλλά θα κερδίσει και τις εκλογές. Ο κόσμος θέλει αλλαγή διοίκησης. Πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι θα είμαστε οι πρώτοι που «θα κόψουμε το νήμα» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος. 

Έχει ολοκληρωθεί πλέον η υποβολή του συνδυασμού σας και θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε πώς σχολιάζετε το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζετε στους πολίτες του Δήμου Καβάλας.

«Είναι γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι που ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε στο υπουργείο Εσωτερικών τον συνδυασμό των υποψηφίων μας. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ένα πλήρως συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Καβάλας και Φιλίππων και στο 100% των 14 κοινοτήτων όλου του Δήμου Καβάλας. Είμαστε οι πρώτοι σε αριθμό υποψηφίων συμβούλων, τερματίζοντας με 208 υποψηφίους και ξεπερνώντας ακόμη και την παράταξη της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι θα είμαστε και οι πρώτοι που «θα κόψουμε το νήμα» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Έχουμε επισημάνει ξανά ότι η παράταξή μας είναι η πιο αντιπροσωπευτική. Έχουμε ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, από όλες τις συνοικίες και τις κοινότητες του Δήμου μας. Εμείς έτσι θα διοικήσουμε: με όλη την τοπική κοινωνία, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Αυτό φάνηκε εξάλλου με τον κόσμο που ήρθε την περασμένη Πέμπτη στην εκδήλωσή μας για την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού μας κέντρου, που βρίσκεται απέναντι από τον κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝΑ». Πάνω από 500 συμπολίτες μας ήρθαν να μας συγχαρούν και να δηλώσουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνουμε».

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών. Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι σήμερα προεκλογική σας δραστηριότητα;

«Πιστεύω πως με την ολοκλήρωση των συνδυασμών ξεκαθαρίζει και το πολιτικό τοπίο προς τις δημοτικές εκλογές. Δεν έχουν πια σημασία οι δηλώσεις, αλλά τα γεγονότα. Με 208 υποψηφίους, είμαστε η πρώτη σε δύναμη παράταξη, μεγαλύτερη ακόμη και από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου. Αυτό σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: ότι οι τοπικές κοινωνίες της Καβάλας και των Φιλίππων μας εμπιστεύονται και διεκδικούμε με αντικειμενικό πλεονέκτημα τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα, οι τελευταίες υποψηφιότητες που παρουσιάσαμε δείχνουν ότι διαθέτουμε την πιο έμπειρη και ικανή ομάδα που μπορεί να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα».

Πιστεύετε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ενημερωθεί γι’ αυτά που έχετε σκοπό να εφαρμόσετε σε περίπτωση εκλογής σας στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

«Πιστεύω πως ναι, γιατί οι δημότες γνωρίζουν τις θέσεις μας όχι τώρα, αλλά εδώ και 10 χρόνια που ασχολούμαστε με την καθημερινότητα των δημοτών. Είμαστε οι πρώτοι που παρουσιάσαμε το πλήρες πρόγραμμά μας τον Μάρτιο και σε λίγες ημέρες βγαίνει και η δεύτερη έκδοσή του, που περιγράφει τις κεντρικές παρεμβάσεις που θα κάνουμε, όταν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δεσμευτεί με συγκεκριμένες, πρακτικές λύσεις απέναντι στους δημότες, γιατί έχουμε κατασταλάξει τι χρειάζεται να γίνει στο κυκλοφοριακό, στα μεγάλα έργα, στην καθαριότητα, στην κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων, στην Ανάπτυξη και φυσικά στο πώς θα φέρουμε νέα έσοδα στον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας στους δημότες».

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μέχρι σήμερα ποιότητα του προεκλογικού αγώνα;

«Δυστυχώς, η απερχόμενη πλέον διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να δυναμιτίσει το προεκλογικό κλίμα, να στοχοποιήσει και να επιτεθεί στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ακόμη και με προσωπικές και αήθεις επιθέσεις. Ειδικά απέναντι στην παράταξή μας και σε εμένα προσωπικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εξαπολύσει έναν «πόλεμο λάσπης», γιατί αντιλαμβάνεται ότι εμείς είμαστε η επόμενη διοίκηση του Δήμου. Ακόμη και μέχρι σήμερα, η απερχόμενη δημοτική αρχή αρνείται να απολογηθεί για την αδυναμία της να παράγει έργο που θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής των δημοτών. Αρνείται να απολογηθεί για τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα του Δήμου και των δημοτών που σπατάλησε και μοίρασε «στα δικά της παιδιά». Αρνείται να κόψει την παλαιοκομματική συνήθεια να υπόσχεται ρουσφέτια προς όλους για να κερδίσει τις εκλογές. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτόν τον «πόλεμο λάσπης». Έχουμε ξεχυθεί σε ολόκληρη την κοινωνία και ενημερώνουμε τους δημότες για τις λύσεις που θα εφαρμόσουμε ως διοίκηση του Δήμου».

Θα θέλαμε μια αναφορά για το πρόγραμμά σας. Είναι υλοποιήσιμο;

«Φυσικά και είναι υλοποιήσιμο, γιατί είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στα δημοτικά πράγματα εδώ και 10 χρόνια και της γνώσης και της εμπειρίας που αποκτήσαμε με την εντατική ενασχόληση των προβλημάτων και των θεμάτων του Δήμου. Όπως ανέφερα, στη δεύτερη έκδοση του προγράμματός μας αναφερόμαστε στα 10 έργα πρώτης γραμμής που θα βάλουμε σε προτεραιότητα με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, στις 5 μεγάλες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους του τόπου μας, και φυσικά στον ένα μεγάλο στόχο που έχουμε βάλει ως παράταξη εδώ και καιρό για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ένταξη της Καβάλας και των Φιλίππων στα παγκόσμια εμπορικά και τουριστικά δίκτυα. Εμείς γνωρίζουμε εδώ και καιρό τι ακριβώς θα κάνουμε και ποιες προτεραιότητες θα βάλουμε ως η επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, όπως επίσης και οι δημότες γνωρίζουν τι μπορούν να περιμένουν από εμάς».

Θεωρείτε ότι ο συνδυασμός σας θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

«Αυτή είναι πλέον μία ξεπερασμένη συζήτηση που δεν μας αφορά. Η άποψη που υπάρχει στην κοινωνία και τους δημότες είναι ότι η παράταξή μας, όχι μόνο θα περάσει στον β’ γύρο, αλλά θα κερδίσει και τις εκλογές. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια για τη σημερινή, απερχόμενη διοίκηση του Δήμου, και οι δημότες έχουν ήδη αποφασίσει να εκλέξουν μία άλλη διοίκηση στον Δήμο. Εμείς για την υπόλοιπη προεκλογική περίοδο θα επικεντρωθούμε στο να προβάλλουμε και να επικοινωνήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πρόγραμμά μας, να το μοιραστούμε και να το συζητήσουμε μαζί με τους δημότες. Αυτό είναι και το αντικειμενικό πλεονέκτημα που μας δίνουν οι 208 υποψήφιοι μας, που ήδη έχουν ξεχυθεί παντού και δουλεύουν για την επικοινωνία του προγράμματός μας».

Σε περίπτωση που βρεθείτε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα «προτιμούσατε» κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Οι δημότες ήδη συζητούν και εκτιμούν ότι εμείς και η παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη θα αναμετρηθούμε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Η τάση που καταγράφεται είναι αυτή, και μάλιστα η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι μικρή ανάμεσα στη δική μας παράταξη και την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου. Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο είναι ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή διοίκησης. Αυτό είναι ο πιο σίγουρος και σταθερός παράγοντας».

Μπήκαμε στον Σεπτέμβριο, τον μήνα – κλειδί των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πως θα κινηθείτε στη διάρκειά του;

«Θα επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στην επαφή με τους δημότες και στην επικοινωνία του προγράμματός μας. Φυσικά, η επαφή μας με τον κόσμο δεν σταμάτησε ποτέ, κάνουμε περιοδείες εδώ και πολύ καιρό και συζητάμε με τους δημότες τα ειδικά θέματα που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της Καβάλας, σε κάθε χωριό του Δήμου. Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού, κοντά στους δημότες, με λύσεις για τα προβλήματά τους».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου και γιατί να ψηφίσουν τον συνδυασμό σας;

«Δέκα χρόνια ασχολούμαστε καθημερινά και συστηματικά με τα θέματα, τα προβλήματα και τις λύσεις για την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η διαφορά μας με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς είναι αυτή: εμείς βάζουμε πάντα στόχο να προσελκύσουμε νέα έσοδα για τον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τις λύσεις, έχουμε όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα τα αυτά χρόνια και είμαστε περήφανοι που έχουμε φτιάξει μία παράταξη με άξιους και σημαντικούς ανθρώπους, ικανούς και έμπειρους. Είμαστε μία δεμένη ομάδα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ικανότητα και ετοιμότητα να αναλάβει τις «τύχες» αυτού του τόπου. Με τη δική μας ομάδα και την εμπιστοσύνη των δημοτών «γυρίζουμε σελίδα»! Πάμε την Καβάλα και τους Φιλίππους εκεί που αξίζουν: Ψηλά».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button