Καβάλα

Λεωνίδας Παππάς: Να εξαιρεθούν από τα διόδια στα «Άσπρα Χώματα» οι μόνιμοι κάτοικοι της Καβάλας

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Λεωνίδας Παππάς, με αφορμή την λειτουργία του νέου σταθμού μετωπικών διοδίων της Εγνατίας Οδού στην περιοχή «Άσπρα Χώματα» της Καβάλας, δήλωσε τα ακόλουθα:

Σε λίγες μέρες πρόκειται να λειτουργήσει ο νέος σταθμός μετωπικών διοδίων της Εγνατίας Οδού στην περιοχή «Άσπρα Χώματα» της Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι Καβαλιώτες μετακινούνται καθημερινά για επαγγελματικούς λόγους προς τα ανατολικά θα επιβαρύνονται με το ποσό των 2,00€ (μετ’ επιστροφής).

Αν λάβουμε υπόψη ότι καθημερινά εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες Καβαλιώτες διέρχονται από το σημείο αυτό για να πάνε στις δουλειές τους (Χημικές Βιομηχανίες Καβάλας, ΒΙΠΕ Καβάλας, ΒΙΠΕ Ξάνθης, Sunlight, Στρατιωτικές Μονάδες Πετροχωρίου, Χρυσούπολης και Τοξοτών), γίνεται αντιληπτό ότι προκύπτει ένα σοβαρό θέμα οικονομικής επιβάρυνσης αυτών των ανθρώπων με μηνιαία ποσά έως και 50€. Πρόκειται, λοιπόν, για ακόμη μία σημαντική μείωση του εισοδήματός τους εν μέσω ενεργειακής κρίσης και σοβαρής ανατίμησης όλων των καταναλωτικών προϊόντων.

Η μόνη λύση είναι η εξαίρεση των μονίμων κατοίκων Καβάλας που θα διέρχονται από το συγκεκριμένο σταθμό διοδίων με νομοθετική ρύθμιση. Οφείλουν, λοιπόν, οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία και να ζητήσουν τη ρύθμιση του θέματος αυτού, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές σε σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button