Καβάλα

Λεωνίδας Παππάς: Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε του δημότες μας

Κάλεσμα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, να σπεύδουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και δομές του Δήμου Καβάλας, ώστε αν δικαιούνται να λάβουν τις σχετικές παροχές, απηύθυνε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.

Αναφερόμενος αρχικά στο πως ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στις ανάγκες των συμπολιτών μας για την πασχαλινή περίοδο, ο κ. Παππάς τόνισε: «Το παλέψαμε στον βαθμό του δυνατού. Καλό θα ήταν να μην υπάρχουν ανάγκες για την κοινωνική πολιτική, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν εμείς πρέπει να ανταποκρινόμαστε».

Το αργότερο μέχρι το πρωί της Πέμπτης (20/4) θα έχει καταβληθεί το έκτακτο βοήθημα το οποίο καθυστέρησε λόγω του τεράστιου αριθμού των αιτήσεων

«Κάναμε τη διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ετοιμάσαμε το έκτακτο βοήθημα και τρέχουν όλοι οι υπάλληλοι, ώστε το αργότερο μέχρι το πρωί της Πέμπτης (20/4) να καταβληθεί, γιατί ήταν τεράστιος ο αριθμός των αιτήσεων που έπρεπε να διεκπεραιωθούν. Καθυστέρησε η έγκριση του προϋπολογισμού και γι’ αυτό δεν προλάβαμε να το δώσουμε την προηγούμενη εβδομάδα. Κλείνει έτσι ένας κύκλος κοινωνικών δράσεων που ήταν απαραίτητες να γίνουν. Δεν αρκούν, μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη αυτή, αλλά αφού υπάρχει κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», επισήμανε ακόμη στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Δυσκολεύονται να προσέλθουν στις υπηρεσίες και να ζητήσουν βοήθεια. Δεν πρέπει να δυσκολεύονται, δεν είναι ντροπή…»

 «Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που από μια επιφύλαξη ή από αξιοπρέπεια δεν θέλουν να προσέρχονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και να ενημερώνουν ότι έχουν ανάγκη από βοήθεια, ακόμη και αν δικαιούνται να ζητήσουν τις κοινωνικές παροχές που δίνει ο Δήμος ή κάθε υπηρεσία και δομή. Είναι άνθρωποι που τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους είχαν οικονομική αυτάρκεια, όμως τώρα έχουν έρθει δυσκολίες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Δυσκολεύονται να προσέλθουν στις υπηρεσίες και να ζητήσουν βοήθεια. Δεν πρέπει να δυσκολεύονται, δεν είναι ντροπή, γι’ αυτό υπάρχουν αυτές οι παροχές και αυτές οι υπηρεσίες. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ με τους κοινωνικούς λειτουργούς να υλοποιούμε αυτά τα προγράμματα. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου Καβάλας και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στον βαθμό του δυνατού», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Παππάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button