Θάσος

Λευτέρης Κυριακίδης: Έχουμε αποδείξει ότι και μπορούμε και ξέρουμε και θέλουμε

Όταν κάποιος δουλεύει μεθοδικά στο τέλος γεύεται και τους καρπούς αυτής της δουλειάς, τονίζει ο δήμαρχος Θάσου

«Ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών της Θάσου, για να συνεχίσουμε το έργο μας. Έχουμε αποδείξει ότι και μπορούμε και ξέρουμε και θέλουμε. Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε «Σύμπραξη Ευθύνης», αποφασίζοντας σοβαρά και υπεύθυνα για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και του τόπου μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύμπραξη Ευθύνης», Λευτέρης Κυριακίδης.

«Το φετινό καλοκαίρι απέδειξε ότι όταν κάποιος δουλεύει μεθοδικά, με σχέδιο και πρόγραμμα, στο τέλος γεύεται και τους καρπούς αυτής της δουλειάς…»

Αναφερόμενος αρχικά στην φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Κυριακίδης επισήμανε: « Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την τουριστική περίοδο που μας πέρασε. Ήταν πραγματικά μία χρονιά – ρεκόρ. Είμαστε περίπου 10% και πλέον πάνω από τη χρονιά του 2019. Όντως κάναμε πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι του Τουρισμού. Προβάλαμε και διαφημίσαμε το νησί μας κάθε χρόνο στο εξωτερικό, στις αγορές που έχουμε, αλλά και στις αγορές που προσδοκούμε να έχουμε και να κερδίσουμε. Νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι απέδειξε ότι όταν κάποιος δουλεύει μεθοδικά, με σχέδιο και πρόγραμμα, στο τέλος γεύεται και τους καρπούς αυτής της δουλειάς».

Δούλεψαν οι υποδομές στο νησί της Θάσου – Ακόμη πιο έτοιμοι το καλοκαίρι του 2024

«Στο κομμάτι των υποδομών, πραγματικά παρότι οι υποδομές μας, όπως καθαριότητα ύδρευση, αποχέτευση, δούλεψαν στο μέγιστο βαθμό, γιατί είχαμε πάρα πολύ κόσμο και κάποια έργα ήταν στην εκτέλεσή τους και δεν είχαν τελειώσει, ώστε να έχουν το μέγιστο της απόδοσης τους, νομίζω ότι τα καταφέραμε. Υπήρξαν κάποια προβλήματα, αλλά αυτό βέβαια ήταν λογικό και φυσιολογικό, γιατί είχαμε πάρα πολύ κόσμο, για να είμαστε ειλικρινείς περισσότερο από αυτόν που περιμέναμε. Του χρόνου όμως θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Οι υποδομές θα είναι σε ένα καλύτερο επίπεδο, πιο προετοιμασμένοι και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την επόμενη χρονιά τους επισκέπτες που θα προτιμήσουν το νησί μας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Λευτέρης Κυριακίδης.

«Ξέρουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας εποχής…»

«Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας σε όλους τους τομείς. Στον τομέα της καθαριότητας περιμένουμε καινούργια απορριμματοφόρα. Σε δύο μέρες υποδεχόμαστε το όγδοο απορριμματοφόρο για την ανανέωση του στόλου μας. Στο κομμάτι των υποδομών συνεχίζουμε την εκτέλεση των έργων, καθώς σε λίγες ημέρες μέσα στον Οκτώβριο δημοπρατούνται και ο βιολογικός του Πρίνου, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού της Ποταμιάς, που είναι δύο μεγάλα έργα και σημαντικά. Μέχρι τέλος του χρόνου τελειώνει και ο βιολογικός του Ποτού, ένα έργο πολύπαθο πού φτάνει στο τέλος του. Έχουμε μελέτες για την ύδρευση των Κοινύρων, της Ποταμιάς, της Παναγίας και περιμένουμε να βγουν προσκλήσεις από την Περιφέρεια ή από το υπουργείο. Το δημαρχιακό μέγαρο συνεχίζεται η αποπεράτωση του κανονικά. Τουριστικά προετοιμαζόμαστε για την επόμενη χρονιά. Πολιτιστικά περιμένουμε να ανοίξει το αρχαίο θέατρο και εκεί θα είμαστε έτοιμοι με ένα ωραίο πρόγραμμα για να απολαύσουμε επιτέλους το θέατρο μας και πολύ ωραίες παραστάσεις. Αθλητικά συνεχίζουμε να κάνουμε εργασίες σε όλα τα γήπεδα. Ήδη προχωράμε στη νομιμοποίηση του γηπέδου του Λιμένα ως στάδιο, γιατί αν δεν έχεις νομιμοποιημενα γήπεδα δεν μπορείς στην πραγματικότητα να ζητήσεις και χρήματα από την πολιτεία. Γενικότερα συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας προς όφελος των πολιτών μας. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Ξέρουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Υπάρχουν βέβαια τα γραφειοκρατικά ζητήματα, η δυσκαμψία στη δημόσια διοίκηση δυστυχώς δεν έχει αλλάξει ακόμη, αλλά νομίζω ότι αν έχεις κάποιο σχέδιο και μεθοδικότητα, δόξα τω Θεώ ως διοίκηση είμαστε ενωμένοι, δουλεύουμε μαζί συλλογικά, έχουμε τους φορείς δίπλα μας και νομίζω ότι έτσι όπως θα κινηθούμε χέρι χέρι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας», σημείωσε καταληκτικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button