Καβάλα

Λαμπρά τα εγκαίνια της KavalaExpo 2022

Η KavalaExpo 2022 άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Παρασκευής 7/10 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, επιχειρηματιών, συνδικαλιστών και πλήθους κόσμου.

«Εδώ χτυπά η καρδιά του τοπικού, και όχι μόνο, επιχειρείν, που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, επισήμανε: «Σ’ αυτό το διάστημα των δύο ετών που… χαθήκαμε ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κανείς μας δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα αναγκαζόμασταν να κλείσουμε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις μας. Όποια προβλήματα και να αντιμετωπίσαμε όμως δε λυγίσαμε. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε τόσο από τη σημερινή μας έκθεση όσο και από τις άλλες εκθέσεις που συμμετείχαμε.

Σ’ αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια, είχαμε τη στήριξη της κυβέρνησης, με αρκετά μέτρα που πήρε και μας έδωσε μια ανάσα. Απ’ τη μεριά μας όμως οι επιχειρήσεις «βάλαμε πλάτη» στη γενικότερη προσπάθεια, βοηθήσαμε κι εμείς από τη μεριά μας όσο μπορούσαμε. Κρατήσαμε τις επιχειρήσεις και διατηρήσαμε θέσεις απασχόλησης κι είμαστε σήμερα εδώ.

Ελπίζαμε ότι μετά τα δύο αυτά δύσκολα χρόνια θα ερχόταν η ανάκαμψη, όμως η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία έφερε μια τεράστια ενεργειακή και πληθωριστική κρίση που δεν είχαμε ζήσει τα τελευταία 35 χρόνια. Μια κρίση που μάλλον θα έχει μεγάλη διάρκεια και μας έχει δημιουργήσει άγχος και ανασφάλεια για το πώς θα αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είχαμε ένα καλό καλοκαίρι και αυξήσαμε τους τζίρους μας, κυρίως λόγω του τουρισμού. Όμως το καθαρό αποτέλεσμα θα βγει όταν μας έρθουν οι λογαριασμοί της ενέργειας, τους οποίους τρομάζουμε να ανοίξουμε. Όπως είπαμε, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας στηρίξει, όμως η στήριξη αυτή δεν θα πρέπει να κινείται μόνο στη λογική των επιδοτήσεων. Θέλουμε μόνιμες λύσεις, όπως το χρηματιστήριο της ενέργειας και το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στο θέμα του συμψηφισμού της επιδότησης του μισθολογικού κόστους με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, ενώ δόθηκε λύση στο ζήτημα του ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Επίσης θέλω να αναφερθώ στη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας το Kick-It. Σήμερα 11 νέες επιχειρήσεις ήδη λειτουργούν και ήδη εκθέτουν τα προϊόντα τους στην έκθεση. Τέλος σε ότι αφορά την κρουαζιέρα, από τα 5 έως 7 κρουαζιερόπλοια που «έδεναν» στην Καβάλα, φέτος φτάσαμε στα 37 και την επόμενη χρονιά η πρόβλεψη είναι για 50, κάποια απ’ τα οποία μάλιστα θα πηγαίνουν και στη Θάσο».

Παρόντες στα εγκαίνια της kavalaexpo 2022 ήταν οι βουλευτές του νομού Μ. Λαζαρίδης, Γ. Πασχαλίδης και Τ. Ελευθεριάδου, οι δήμαρχοι Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Χρήστος Γάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χριστόδουλος Τοψίδης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Αρχέλαος Γρανάς και εκπρόσωποι άλλων επιμελητηρίων της περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button