Αγροτικά

Κ. Παπαμερής: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο

«Τα προβλήματά μας είναι γνωστά και τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, η ενέργεια, το πετρέλαιο, τα σχέδια βελτίωσης, η νέα ΚΑΠ, είναι σοβαρά θέματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε».

Τα παραπάνω τονίζει σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα του Δήμου Παγγαίου, Κώστας Παπαμερής, μ’ αφορμή την έναρξη κινητοποιήσεων εκ μέρους του αγροτικού κόσμου, ο οποίος ειδικά τη φετινή χρονιά βρέθηκε αντιμέτωπος με ανυπέρβλητα προβλήματα.

«Χάθηκε η παραγωγή του 2022, αλλά και το 2023 δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, γιατί οι βλαστοί έχουν καταστραφεί στα αμπέλια, ενώ στα ελαιόδεντρα όπως και στα αμύγδαλα έχουμε επίσης προβλήματα…»

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τους δρόμους και να περιορίζουμε τους συμπολίτες μας, όπως γινόταν παλιότερα για πολλές ημέρες. Στην έσχατη περίπτωση, ναι, θα βγούμε στους δρόμους, αλλά όχι αυτό που γινόταν περιορίζοντας και δημιουργώντας προβλήματα στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτά τα έλεγα πάντα, τα λέω και τώρα», επισημαίνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαμερής.

«Πρέπει να μιλήσουμε για τη βιβλική καταστροφή που είχαμε πάθει με το χαλάζι τον περασμένο Ιούνιο. Έχουν γίνει λάθη, δεν υπήρχε εμπειρία των γεωπόνων. Με τις ενστάσεις που έχουν γίνει πιστεύω ότι θα διορθωθούν αυτά τα λάθη. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα στο φυσικό κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι χάθηκε η παραγωγή του 2022, αλλά και το 2023 δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, γιατί οι βλαστοί έχουν καταστραφεί στα αμπέλια, ενώ στα ελαιόδεντρα όπως και στα αμύγδαλα έχουμε επίσης προβλήματα. Θέλει χρόνο και δουλειά. Να καθίσουμε η Διεύθυνση Γεωργίας Καβάλας, η Αντιπεριφέρεια, μαζί με τον ΕΛΓΑ για να ξεκινήσει η διαδικασία για τα ΠΣΕΑ. Θα πρέπει επίσης να αλλάξει η αντιχαλαζική προστασία, όπως επίσης και ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ. Περιμένουμε χρόνια για να πάρουμε τα χρήματά μας για τις εγκαταστάσεις μας. Όλα πρέπει να τεθούν επί τάπητος γιατί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη πλέον», ανέφερε ακόμη ο κ. Παπαμερής.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button