Θάσος

Κώστας Μανίτσας: Με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή

«Μέριμνά μας είναι στο τέλος της θητείας μας να αφήσουμε πολύ καλές υποδομές για το νησί μας», επισήμανε σχετικά σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, μ’ αφορμή την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την επιχορήγηση της  Δ.Ε.Υ.Α . Θάσου με το ποσό των 115.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ραχωνίου από Αϊ Γιάννη έως παλαιό ελαιοτριβείο».

Να επισημανθεί ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι η τρίτη που επιτυγχάνει ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή…»

«Είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή. Δεν υπήρχε δίκτυο καθόλου και κάνουμε αυτήν την επέκταση με νέο δίκτυο, αγωγούς, νέες δεξαμενές. Είναι συνέχεια των δύο έργων που κατεβάσαμε νέα δίκτυα από τις πηγές μέχρι και τις δεξαμενές. Συνεχίζουμε με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τη Θάσο», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανίτσας. 

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη χρηματοδοτήσεις της Α’ και Β’ Φάσης

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό του Ραχωνίου συνολικού μήκους περίπου 1.600 μέτρων. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 195.920 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση Τμημάτων Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Α’ Φάση)» το 2021 και η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 198.400 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Β’ Φάση)»  το 2022.

Πολλά τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το Ραχώνι μαζί με τη Σκάλα του, είναι σε δυναμικότητα κτισμάτων και υποδομών το δεύτερο σημείο του νησιού σε ανάπτυξη μετά τον κόλπο Σκάλα Παναγία – Σκάλα Ποταμιάς. Επίσης υπογράμμισε ότι πάρα πολλά έργα είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Αναφέρθηκε ακόμη και στην επίσκεψη στο νησί του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/5) μαζί με όλο το επιτελείο του. «Κάναμε έναν πολύ καλό συντονισμό για το επόμενο Ε.Σ.Π.Α., βάζοντας προτεραιότητες. Είμασταν έτοιμοι για αυτήν την επίσκεψη και συγκροτημένα καταθέσαμε τις προτεραιότητες μας σε όλο το επιτελείο. Θετικοί ήταν, είχαμε έτοιμες μελέτες τεκμηριωμένες κοντά στα 9 εκ. ευρώ».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button