Κώστας Μανίτσας: Βλέπαμε ότι δεν προχωράνε οι συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α.
«Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να χτυπήσει τη γροθιά της πάνω στο μαχαίρι / Όλα είναι ανοιχτά ακόμη, αλλά με μια θετική εξέλιξη που δείχνει ότι δεν θα πάμε σ’ αυτό το αναγκαστικό της συνένωσης των ΔΕΥΑ»
«Η αντίδραση και η πίεση πάντοτε, όταν κινούνται στο πλαίσιο της λογικής και βασίζονται στο δίκαιο, έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, αναφορικά με την υποχώρηση της κυβέρνησης στο αρχικό σχέδιο για τις αναγκαστικές συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας.
«Ο πανικός μας ήταν πολύ μεγάλος και προσπαθήσαμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε να πιέσουμε και να διορθώσουμε πράγματα και φαίνεται ότι το καταφέραμε…»
«Δεν αντιδράσαμε από κάποιο πείσμα, αλλά επειδή βλέπαμε ότι δεν προχωράει αυτό το εγχείρημα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα εξέλιξη, όμως πρέπει να πούμε ότι δεν είναι το τελικό σχέδιο. Ωστόσο υπάρχει μία υποχώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης σε πολύ μεγάλο βαθμό και θα διορθωθούν πάρα πολλά πράγματα», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.
«Προς το παρόν έχουμε στα χέρια μας ένα προσχέδιο, δεν είναι στην πραγματικότητα το σχέδιο νόμου. Αυτό το προσχέδιο κατατέθηκε για διαβουλεύσεις, για διορθώσεις κλπ. Ο πανικός μας ήταν πολύ μεγάλος και προσπαθήσαμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε να πιέσουμε και να διορθώσουμε πράγματα και φαίνεται ότι το καταφέραμε», ανέφερε ακόμη ο Κώστας Μανίτσας.
«Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να χτυπήσει τη γροθιά της πάνω στο μαχαίρι και άρχισε να διορθώνει πράγματα, τα οποία θα φανούν στην πορεία. Ακόμη φυσικά τίποτα δεν είναι επίσημο…»
«Μετά από το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που έγινε στη Ρόδο και μετά από τη συνέλευση της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, λογικό ήταν ότι δεν μπορούσε η κυβέρνηση να χτυπήσει τη γροθιά της πάνω στο μαχαίρι και άρχισε να διορθώνει πράγματα, τα οποία θα φανούν στην πορεία. Ακόμη φυσικά τίποτα δεν είναι επίσημο, απλώς εμείς είπαμε ότι, ναι, δεν είμαστε όλοι ενάντια στις συνενώσεις, καθώς υπάρχουν και δήμοι και Δ.Ε.Υ.Α., που επιθυμούν τη συνένωση για τους δικούς τους λόγους, απλώς όλα να γίνουν με κάποιες κατηγοριοποιήσεις, δεν μπορούμε να μπούμε όλοι σε ένα καζάνι με οριζόντια μέτρα και στην ουσία αυτές να είναι εθελούσιες και όχι αναγκαστικές συνενώσεις», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.
«Όλα είναι ανοιχτά ακόμη, αλλά με μια θετική εξέλιξη που δείχνει ότι δεν θα πάμε σ’ αυτό το αναγκαστικό της συνένωσης των Δ.Ε.Υ.Α. που είχε προκύψει και προκάλεσε όλη αυτή την αντίδραση…»
«’Οπως όλα δείχνουν το σωστό είναι να υπάρξουν τρεις βαθμίδες. Η πρώτη θα αφορά αυτούς που θέλουν να κάνουν την εθελούσια συνένωση, η δεύτερη θα είναι αυτοί που είναι οι τακτοποιημένοι οικονομικά και θέλουν να έχουν τη δική τους επάρκεια και στην τρίτη βαθμίδα θα είναι αυτές οι Δ.Ε.Υ.Α. που είναι υπερχρεωμένες, που είναι αρκετές, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα συνενωθούν με τον τρόπο αυτόν με άλλες Δ.Ε.Υ.Α., εφόσον φυσικά το επιθυμούν οι άλλες. Ούτως ή άλλως θα συνεδριάσει και πάλι η Ένωση Δ.Ε.Υ.Α., θα κάτσουμε ξανά στο τραπέζι για να δούμε τις εξελίξεις, γιατί είμαστε 133 Δ.Ε.Υ.Α. ξεχωριστά από αυτούς που είναι με Τεχνική Υπηρεσία άλλοι τόσοι. Θα δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε πάνω στο πλάνο αυτό τι γίνεται και τι δεν γίνεται. Όλα είναι ανοιχτά ακόμη, αλλά με μια θετική εξέλιξη που δείχνει ότι δεν θα πάμε σ’ αυτό το αναγκαστικό της συνένωσης των Δ.Ε.Υ.Α. που είχε προκύψει και προκάλεσε όλη αυτή την αντίδραση», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Κώστας Μανίτσας.