Εργασία

Κώστας Κεχαγιάς: Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» κάνει ζημιά στους κρεοπώλες

«Τα αμνοερίφια τα δικά μας είναι ακόμη στα μαντριά και βόσκουν, τα κρέατα στα σούπερ μάρκετ είναι στην κατάψυξη δυο τρεις μήνες»

Για ζημιά στον κλάδο των κρεοπωλών από την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, να εντάξει τα αμνοερίφια στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», κάνει λόγο με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς.

«Τα πράγματα είναι λίγο στενάχωρα και το θέμα είναι αν ο καταναλωτής έχει τη διάθεση και την ψυχολογία να κάνει Πάσχα με τιμή στο κατσίκι στα 13 ευρώ περίπου. Ο κ. Γεωργιάδης έχει βάλει το κατσικάκι στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» στα 10 ευρώ σχεδόν, με αποτέλεσμα να έρχεται κόντρα με τον καταναλωτή που μας ρωτά γιατί στο σούπερ μάρκετ έχει 10 ευρώ κι εσείς το πουλάτε στα 13; Όπως χάσαμε το περσινό Πάσχα, θα χάσουμε και το φετινό οι κρεοπώλες», σημείωσε αρχικά ο κ. Κεχαγιάς.

«Το δικό μας το κατσικάκι είναι ποιοτικό. Τα κρέατα στα σούπερ μάρκετ είναι στην κατάψυξη δυο τρεις μήνες και θα βγουν στην αγορά, γι’ αυτό και αυτή η τιμή…»

«Όταν αγοράζουμε από τον παραγωγό στην τιμή που πουλά το σούπερ μάρκετ, πόσο να πουλήσουμε εμείς; Και τελικά είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στους καταναλωτές! Το δικό μας το κατσικάκι είναι ποιοτικό, ελεγμένο κι όχι σφαγμένο κάτω από ελιές, δέντρα και μαντριά. Στόχος μας είναι να δώσουμε στον καταναλωτή ποιοτικό κρέας. Τους εφιστώ την προσοχή. Να προσέξουν πολύ από που ψωνίζουν και τι. Τα κρέατα αυτά (σούπερ μάρκετ) είναι στην κατάψυξη δυο τρεις μήνες και θα βγουν στην αγορά, γι’ αυτό και αυτή η τιμή. Όλο αυτόν τον καιρό το κατσικάκι πήγαινε 13 με 14 ευρώ. Τώρα με αυτό που έχει γίνει με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» έχουμε εκτεθεί ανεπανόρθωτα σαν κλάδος», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Καβάλας.

«Τα αμνοερίφια τα δικά μας είναι ακόμη στα μαντριά και βόσκουν. Έχουμε ποιοτικό και ελληνικό κρέας, από την περιοχή μας…»

«Πέρυσι πεταχτήκαν από τα μάρκετ στον νομό μας 3.000 αμνοερίφια, γιατί είχαν τρομοκρατήσει τον κόσμο ότι θα πάει 17 ευρώ το κιλό, πουλούσαν 13 ευρώ, είδαν ότι δεν θα πουληθούν, τα κατέβασαν στα 10 και στα 5 μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι κρέατα σε ελαφριά κατάψυξη, όπως είναι η ορολογία, δυο μήνες πριν σφαγμένα. Τα αμνοερίφια τα δικά μας είναι ακόμη στα μαντριά και βόσκουν. Από Κυριακή των Βαΐων και Μεγάλη Δευτέρα θα αρχίσουμε. Έχουμε ποιοτικό και ελληνικό κρέας, από την περιοχή μας. Όλα τα άλλα είναι σφαγμένα δυο μήνες πριν.

Έχουμε άμεση επαφή με τον καταναλωτή, θέλουμε να φάει σωστό κρέας. Είναι ένα αγαθό που παίρνουμε μια φορά τον χρόνο, δεν μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία να πουλάμε πολύ φθηνά κρέατα και αμφιβόλου προελέσευως», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Κεχαγιάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button