Ελλάδα

Κύμα αντιδράσεων από τη «βόμβα» Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα» – Ο προφανής συλλογισμός Πατέλη και το βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok

Η επισήμανση του επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού προς όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ

Aκόμη δεν έχουν συνέλθει από τη «βόμβα» Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα» πολιτικοί, θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο Αλέξης Πατέλης είπε το προφανώς μέσω του βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok. «Περιμένει κανείς να έρθουν επενδυτές στη χώρα, όταν λέμε ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και να τυπώσουμε νόμισμα που θα λέγεται ”Δήμητρα”;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

-Με το στόμα ανοιχτό, αφού ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τη «βόμβα» Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα», παραμένουν πολιτικοί, θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες. Τους πρόλαβε, όμως, στον σχολιασμό ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Μέσω Tik Tok (το οποίο παίζει στα δάχτυλα, αφού πρόσφατα τον θυμάμαι να το χρησιμοποιεί για να εξηγήσει το πρόγραμμα «Σπίτι μου», αλλά και το γιατί οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες στην πρόσφατη τραπεζική κρίση σε ΗΠΑ και Credit Suisse), ο Αλέξης Πατέλης είπε το προφανές. Περιμένει κανείς να έρθουν επενδυτές στη χώρα, όταν λέμε ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και να τυπώσουμε νόμισμα που θα λέγεται «Δήμητρα»; Βεβαίως, το προφανές είναι αυτό, αλλά υπάρχουν και άλλα… ενδεχόμενα. Εξ ου και η επισήμανση Πατέλη προς όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ να το σκεφτούν καλά, γιατί μπορεί να τους προκύψει Τσίπρας ή Βαρουφάκης από την πίσω πόρτα.

! Η προσέλκυση επενδύσεων, πάντως, είναι το άλφα και το ωμέγα όχι μόνο για την ανάπτυξη, αλλά και για τον επαναπατρισμό των μυαλών και των ταλέντων που εγκατέλειψαν τη χώρα κατά την πολυετή κρίση. Το brain drain μπορεί να έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά το brain gain έχει ακόμη δρόμο. Μελέτη της Eurobank δείχνει ότι η καθαρή μεταναστευτική εκροή (εξερχόμενη μείον εισερχόμενη μετανάστευση) ήταν 39.100 άτομα το 2012 και μειώθηκε σε 5.900 το 2021. Ωστόσο, παραμένει αρνητική και αυτό δείχνει ότι εξακολουθούν να υφίστανται δομικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας που εμποδίζουν την αντιστροφή του φαινομένου.

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button