Περιφέρεια

Κωστής Σιμιτσής: Γιατί θα ψηφίσω τον Χρήστο Μέτιο

Κωστής Σιμιτσής: Γιατί θα ψηφίσω τον Χρήστο Μέτιο

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας και Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις επαναληπτικές εκλογές για την Περιφέρεια τη νίκη διεκδικούν δύο παρατάξεις προερχόμενες από τη Νέα Δημοκρατία. Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μου από αυτόν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και από τα πρόσωπα που τον υπηρέτησαν μετά το 2019 έχω καταλήξει στην -αυστηρά προσωπική- απόφαση να ψηφίσω τον Χρήστο Μέτιο. Το σκεπτικό μου είναι το ακόλουθο:

  • Προσωπικά η ουδετερότητα δεν με συγκινεί. Θεωρώ σημαντικό η ψήφος μου να έχει θετικό περιεχόμενο και να εκπληρώνει το ύψιστο δημοκρατικό καθήκον της διαμόρφωσης του εκλογικού αποτελέσματος έστω και με το ελάχιστο βάρος της προσωπικής συμμετοχής.
  • Με την εκλογή του Χρήστου Μέτιου η παράταξη του Δαμιανού Καγκελίδη, που στήριξα και ψήφισα την πρώτη Κυριακή, θα διατηρήσει τις τρεις έδρες που κέρδισε με μεγάλη προσπάθεια σε Δράμα, Καβάλα και Έβρο. Διαφορετικά θα χαθεί η έδρα στον Έβρο κι έτσι θα απολεσθεί το πολιτικό πλεονέκτημα της κατάκτησης της τρίτης θέσης. Η απώλεια αυτή θα επιδράσει αρνητικά στην παρουσία της παράταξης τα επόμενα πέντε χρόνια σε ένα οιονεί μονοκομματικό περιφερειακό συμβούλιο ενώ θα έχει και πρακτικές επιπτώσεις στην κοπιαστική αντιπολιτευτική προσπάθεια.
  • Θεωρώ τον Χρήστο Μέτιο περισσότερο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, με διοικητική εμπειρία και αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτηθεί επί του πεδίου τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, η πολιτική συνεργασία μας, παρά τις αναπόφευκτες τριβές, μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις για την προσωπική του εντιμότητα, την ειλικρίνεια αλλά και τη διαλλακτικότητα με την οποία συμφωνούσε με τις εισηγήσεις της δικής μας παράταξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button