Καβάλα

Κυριάκος Μανδρανής: Να είμαστε προσεκτικοί κατά τις επισκέψεις μας στο περιαστικό δάσος

Ένα ακόμη περιστατικό φωτιάς, ευτυχώς μικρής έκτασης, αναστάτωσε την Τρίτη (16/5) τους κατοίκους της Χωράφας στην Καβάλα.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής.

«Κάηκαν περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα πευκοβελόνες και ξερά χόρτα και καψαλίστηκε και ένα πεύκο. Στο συγκεκριμένο μέρος υπήρχαν αρκετά απορρίμματα επισκεπτών…»

«Πράγματι αυτό το συμβάν με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες μας εντυπωσίασε. Στην εκδήλωσή του είχε ένταση και καπνό και θορύβησε τους κατοίκους στην περιοχή της Χωράφας. Τελικά δεν ήταν όπως φαινόταν το περιστατικό. Ενδεχομένως λόγω του αέρα και της υγρασίας είχε τόσο καπνό. Κάηκαν περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα πευκοβελόνες και ξερά χόρτα και καψαλίστηκε και ένα πεύκο. Στο συγκεκριμένο μέρος υπήρχαν αρκετά απορρίμματα επισκεπτών, καθώς εκεί υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι, είναι και κοντά στον αστικό ιστό, προφανώς πηγαίνει κόσμος εκεί. Ίσως από ένα τσιγάρο ή άλλη αιτία, προφανώς από ανθρώπινο χέρι είχαμε αυτό το συμβάν. Εκείνη την ώρα προμηνυόταν κι ένα μπουρίνι, οπότε είχε αέρα παραπάνω κι έδωσε ένταση στη φωτιά», επισήμανε σχετικά ο κ, Μανδρανής. 

«Φωνάζουμε και λέμε συνέχεια ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά τις επισκέψεις μας στο περιαστικό δάσος της Καβάλας…»

«Η επέμβαση της Π.Υ. Καβάλας ήταν σαφώς άμεση, περιορίσαμε τη φωτιά, ενώ στο πέρας της κατάσβεσης ξεκίνησε και έντονη βροχή. Φωνάζουμε και λέμε συνέχεια ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά τις επισκέψεις μας στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Τα τελευταία δυο τρία χρόνια η περιοχή μας είναι ένας δίαυλος μετακίνησης των λαθρομεταναστών, αλλά αυτό είναι άσχετο με το περιστατικό. Θεωρώ ότι είναι μεμονωμένο γεγονός που συμβαίνει σπάνια. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε και κάτι άλλο. Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή και δεν πιστεύω ότι πρέπει να εκληφθεί ως συμβάν που πρέπει να μας θορυβεί. Ελπίζω να μείνουμε σε αυτό», υπογράμμισε ακόμη στις δηλώσεις του ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button