Κυκλοφοριακή «κόλαση» τις μέρες του Πάσχα στην Καβάλα

Χρήστος Ιωαννίδης: Αν αυτό που ζήσαμε τη Μεγάλη Εβδομάδα το ζήσουμε και το καλοκαίρι, τότε είναι ένα πουλήσουμε τα αυτοκίνητα μας / Η Καβάλα έχει γίνει η χειρότερη πόλη πλέον
Εβδομάδα των παθών, όσον αφορά το κυκλοφοριακό της Καβάλας, χαρακτήρισε τη φετινή πασχαλινή περίοδο, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης.
«Ήταν για εμάς η εβδομάδα των παθών. Η Καβάλα είναι πλέον μία τουριστική περιοχή και ότι οι επισκέπτες από Βουλγαρία και Ρουμανία εξαιτίας της απελευθέρωσης των τελωνειακών ελέγχων μπορούν άνετα να μπουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην περιοχή μας να είναι υπεράριθμα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας ο κ. Ιωαννίδης.
«Αν αυτό που ζήσαμε τη Μεγάλη Εβδομάδα το ζήσουμε και μες στο καλοκαίρι, τότε είναι να πουλήσουμε τα αυτοκίνητα μας…»
«Η πόλη μας ήταν «εγκλωβισμένη» και μποτιλιαρισμένη. Είμαι πάρα πολλά χρόνια αυτοκινητιστής και δυστυχώς αν αυτό που ζήσαμε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα το ζήσουμε και μες στο καλοκαίρι, τότε είναι να πουλήσουμε τα αυτοκίνητα μας ειλικρινά. Ήταν το κάτι άλλο, έγινε το αδιαχώρητο. Ήμασταν σταμάτα ξεκίνα και πολλές φορές ήμασταν ακινητοποιημένοι στα φανάρια. Είναι ό,τι χειρότερο για μία πόλη που ήταν η πιο προσιτή, η πιο εύκολη πόλη μέσα στην Ελλάδα. Η Καβάλα έχει γίνει η χειρότερη πόλη πλέον», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Ιωαννίδης.
«Στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε. Αυτή είναι η πραγματικότητα…»
«Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η νησίδα στην Κουντουριώτου, ο κυκλικός κόμβος που εξαρχής ήμασταν αντίθετοι και το τονίσαμε στον δήμαρχο ότι θα επιφέρει πολλά προβλήματα, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα έχω επισημάνει στην αρμόδια επιτροπή, έχω μιλήσει με την Τροχαία, αλλά δυστυχώς στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν ακούνε τίποτα. Και είμαι στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσω τους Καβαλιώτες ότι πλέον θα έχουμε σοβαρό θέμα στην πόλη μας. Όταν το κέντρο το κάνεις τόσο δύσκολο είναι αυτονόητο ότι πλέον θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αυτό θα περάσει σ’ όλους πολίτες», επισήμανε ακόμη ο κ. Ιωαννίδης.
«Πλέον η Καβάλα γίνεται πολύ δύσκολη πόλη. Δεν μπορούν ούτε με τα δίκυκλα να κυκλοφορήσουν οι συμπολίτες μας…»
«Θα υπάρχει πρόβλημα στα οχήματα έκτακτης ανάγκης, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πλέον τους πελάτες μας. Μιλάμε για απίστευτη κίνηση. Η Δημοτική Αστυνομία παρ’ όλο που έχει λίγο προσωπικό κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και μπράβο τους, αλλά είναι πάρα πολύ λίγοι. Η Τροχαία ανταποκρίνεται αλλά είναι επίσης πολύ λίγοι. Πλέον η Καβάλα γίνεται πολύ δύσκολη πόλη. Δεν μπορούν ούτε με τα δίκυκλα να κυκλοφορήσουν οι συμπολίτες μας. Ας τα ακούσουν όλα αυτά οι ιθύνοντες. Δεν ρίχνουμε το μπαλάκι σε κανένα, απλά προσπαθώ να βοηθήσω μία κατάσταση επειδή και εμείς κάθε μέρα είμαστε στον δρόμο 8 και 10 ώρες, βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, γιατί η πόλη μας γίνεται πολύ δύσκολη πλέον στις μετακινήσεις το τονίζω αυτό», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας.