Οικονομία

Κρατήθηκαν παρά την κρίση τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας

«Τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας τα κατάφεραν και κρατήθηκαν το 2022, μέσα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες», επισήμανε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Ζοπόγλου, ιδιοκτήτης του γνωστού βιβλιοπωλείου «Κύβος».

«Ο Δεκέμβριος ήταν γενικά ένας καλός μήνας για το λιανικό εμπόριο. Η αγορά δούλεψε, πήγε πάρα πολύ καλά, οι πολίτες βγήκαν και ψώνισαν, ιδιαίτερα από τις μέρες που καταβλήθηκαν τα δώρα και μετά. Ειδικότερα στον δικό μας κλάδο, πήγαμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε αρχικά ο κ. Ζοπόγλου.

«Το πρόσημο πάντως ήταν θετικό – Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Καβάλας που για άλλη μια χρονιά στήριξαν τα καταστήματα μας…»

 «Ο κόσμος διάβασε βιβλία, αγόρασε δώρα, ενώ και οι διαγωνισμοί για το δημόσιο έφεραν επίσης κόσμο στα βιβλιοπωλεία μας. Γενικότερα ήταν μια καλή περίοδος το τέλος του 2022, σε μια πολύ δύσκολη κατά τα άλλα χρονιά. Το πρόσημο πάντως ήταν θετικό. Κάναμε βέβαια ακριβές αγορές και εν μέρει πουλήσαμε πιο ακριβά, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε και κρατηθήκαμε όρθιοι», σημείωσε ακολούθως ο κ. Ζοπόγλου και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Καβάλας που για άλλη μια χρονιά στήριξαν τα καταστήματα μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών υποστηρίζουν την τοπική αγορά, μας προτιμούν κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο και σημαντικό για εμάς. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής αλυσίδας της πόλης μας. Όσο μπορούν να στηρίζουν τα μαγαζιά της Καβάλας, τα λεφτά θα μείνουν εδώ, να μην φεύγουν μακριά και βλέπουμε δύσκολες καταστάσεις με καταστήματα να αναγκάζονται να βάζουν λουκέτο».

«Οι εκπτώσεις μας αφορούν κυρίως είδη όπως οι τσάντες, οι κασετίνες και είδη δώρων…»

 Όσον αφορά τη συμμετοχή των τοπικών βιβλιοπωλείων στις χειμερινές εκπτώσεις, ο Γιώργος Ζοπόγλου ανέφερε: «Σίγουρα και τα βιβλιοπωλεία μας μετέχουν στις εκπτώσεις, καθώς δεν είναι δυνατό να είμαστε απόντες από μια τόσο σοβαρή κίνηση. Οι εκπτώσεις μας αφορούν κυρίως είδη όπως οι τσάντες, οι κασετίνες και είδη δώρων. Στα βιβλία η τιμή βγαίνει από τον εκδότη, αλλά κάθε βιβλιοπωλείο μπορεί να κάνει την ανάλογη έκπτωση σε σχέση πάντα και με τον πελάτη».

«Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου κύλησε πάρα πολύ ικανοποιητικά για τα βιβλιοπωλεία μας – Η ροή συνεχίζεται πολύ καλά και μετά τις γιορτές»

Σε ερώτηση για το ποια είναι η κίνηση που καταγράφεται τις πρώτες ημέρες του 2023 στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, ο Γιώργος Ζοπόγλου απάντησε: «Η ροή συνεχίζεται πολύ καλά και μετά τις γιορτές. Το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τον Φεβρουάριο δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε από τώρα. Πάντα ο μήνας αυτός είναι δύσκολος για όλους μας. Επί του παρόντος το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου κύλησε πάρα πολύ ικανοποιητικά για τα βιβλιοπωλεία μας».

«Ήδη σε κάποια προϊόντα οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα κάποια εξ αυτών έχουν πάρει την κατιούσα…»

Τέλος, σε σχέση με τις τιμές στα προϊόντα που αγοράζουν οι βιβλιοπώλες της Καβάλας κι αν η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί μετά την εκτίναξή τους το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο κ. Ζοπόγλου σημείωσε: «Πλέον μπορώ να πω ότι πατάμε πιο σταθερά. Ήδη σε κάποια προϊόντα οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα κάποια εξ αυτών έχουν πάρει την κατιούσα, λόγω και της σημαντικής πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. Φαίνεται ήδη κάποια διαφορά στις τιμές σε σχέση με αυτές που αγοράζαμε. Για παράδειγμα το φωτοτυπικό χαρτί που η τιμή του ήταν διαρκώς αυξανόμενη, ήδη τα πρώτα μηνύματα που παίρνουμε δείχνουν αποκλιμάκωση της».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button