Καβάλα

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες τους

«Με την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία τα πράγματα είναι καλά, όμως αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με συγκεκριμένους κατοίκους, όχι με όλους. Είναι κάποιοι οι οποίοι ενώ έχουν κάρτα και έχουν κάποια σπίτια που νοικιάζουν δίνουν τις κάρτες τους σε αυτούς στους οποίους νοικιάζουν τα σπίτια για να τα βάλουν στο αυτοκίνητά τους».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Ζώων Συντροφιάς Χρήστος Τσιτσιλικάκης.

«Βάζουν την κάρτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη φαίνεται το νούμερο. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα…»

«Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, καθώς η κάρτα είναι ατομική και είναι αποκλειστικά για το αυτοκίνητο που έχει εκδοθεί. Δεν μπορώ την κάρτα που έχω εγώ να τη δώσω σε κάποιον που νοικιάζει το σπίτι μου στην Παναγία. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα και μάλιστα τη βάζουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη φαίνεται το νούμερο. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Η περιοχή είναι δύσκολη και προσπαθούμε να γίνει εκεί μία διαχείριση καλύτερη, όμως δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Τσιτσιλικάκης. 

«Προσπαθούμε λίγο να μεταφέρουμε τον όγκο των αδέσποτων σκυλιών περιμετρικά της πόλης…»

Αναφορικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογράμμισε: «Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι, καθώς απαιτούνται ιδιαίτερες κινήσεις. Προσπαθούμε λίγο να μεταφέρουμε τον όγκο των αδέσποτών σκυλιών περιμετρικά της πόλης. Έχουμε τοποθετήσει σε κάποια σημεία της πόλης ταΐστρες και σε συνεργασία με κάποιους ζωόφιλους που θέλουν να συνεργαστούν με τον δήμο, προσπαθούμε να κάνουμε μία διαχείριση πάνω από το Σανατόριο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα μέσα στην πόλη. Κατά περιόδους όμως υπάρχουν κάποια περιστατικά εντός της πόλης με κάποια σκυλιά που δεν τα γνωρίζουμε και έρχονται το προηγούμενο βράδυ. Για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα περιστατικό με πέντε κουτάβια και ένα θηλυκό σκυλί που από ένα χωριό τα άφησαν στην πόλη. Έχουμε καθημερινά τέτοια προβλήματα και είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε ένα καινούργιο σκυλί μέσα σε μία αγέλη». 

«Το τελευταίο δίμηνο έγιναν πάνω από 140 στειρώσεις και σε σκυλιά και σε γάτες, ενώ έχουν γίνει πάνω από 40 υιοθεσίες το τελευταίο τετράμηνο…»

«Έχουμε κάνει το τελευταίο δίμηνο έγιναν πάνω από 140 στειρώσεις και σε σκυλιά και σε γάτες, ενώ έχουν γίνει πάνω από 40 υιοθεσίες το τελευταίο τετράμηνο θα έλεγα.  Προσπαθούμε να κάνουμε μία διαχείριση, αλλά το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ετοιμάζουμε το site όπου θα μπορούν να γίνονται οι υιοθεσίες, ετοιμάζουμε με κάποιον ιδιώτη να μπορεί να μας βοηθήσει τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας που ο δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει. Κάνουμε κάποια πράγματα, αλλά  είναι μία δύσκολη κατάσταση, γιατί καθημερινά έχουμε αδέσποτα από διάφορες περιοχές της πόλης, από γειτονικούς νομούς, από τα βουνά, από τα χωριά είναι μια δύσκολη κατάσταση», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button