Πολιτισμός

Κλείνει το Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της «Θεάτρου Ανάβασις»

Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας με πλούσια δραστηριότητα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το Θεατρικό Εργαστήρι της «Θεάτρου Ανάβασις».

Κάθε κύκλος της ζωής μας, αφήνει το αποτύπωμά του. Άλλοτε  καλό και άλλοτε κακό. Στην περίπτωση μας, μόνο καλά και ευχάριστα γεγονότα μπορούμε να θυμηθούμε και να αναπολήσουμε για όλα αυτά τα χρόνια, από το 2011 έως το 2023. Ένας κύκλος, με μαθήματα θεάτρου, παραστάσεις, διάφορες γιορταστικές και καλλιτεχνικέ εκδηλώσεις, υλοποίηση προγραμμάτων επιχορηγούμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Θεατρικό Εργαστήρι, ήταν μια κυψέλη μικρών παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, ατόμων με ιδικές ανάγκες, αλλά και μεγάλου αριθμού θεατών που έβρισκαν στους χώρους μας ένα κομμάτι πολιτισμού με επίπεδο, παιδεία και ψυχαγωγία. Προσωπικά για μένα, ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της επαγγελματικής μου πορείας, που εκτός από τη διδασκαλία στους μαθητές μου, διδάχτηκα κι εγώ η ίδια πολλά. Να μεταδίδω τις γνώσεις μου με απλοχεριά και μεγαλοκαρδία, να ανακαλύπτω τα ενδότερα των χαρακτήρων των μαθητών μου και να φέρνω στην επιφάνεια ικανότητες και κρυμμένα ταλέντα.

Όμως για να μην ξεχνώ και τους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτήν την δραστηριότητα και πίστεψαν σε μένα, τον κ.  Γιώργο Ψέμα που ανέλαβε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του χώρου χωρίς αμοιβή, την κ. Σταυρούλα Γκουλούση πάντα δίπλα μου, τους συνεργάτες μου, την Βενετία Πουλή που δίδαξε χορό, την Βάσω Ζήσου στο μουσικό παιχνίδι, την Νένα Ποταμίδου στα μαθήματα ζωγραφικής και κατασκευών. Τη Ζωή Ζαχαριάδη, την Αγγελική Μπίνου και τη Σοφία Παναγιωτίδου, από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Καβάλας, για την άριστη και δημιουργική συνεργασία μας στα προγράμματα για τα Α.με.Α., στις θεατρικές παραστάσεις για την κατασκευή / ζωγραφική των σκηνικών και μαθήματα ζωγραφικής στο παιδικό τμήμα.

Τον Σαράντη Μιντζιρίκη στα φώτα, τον Βασίλη Αναστασιάδη στον ήχο, τον Νίκο Σαρίδη στο σχεδιασμό του διαφημιστικού υλικού και το τυπογραφείο Καλλίτυπο  για τις εκτυπώσεις.

Τους μικρούς μαθητές μου και τους γονείς των μαθητών που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους,   τους μαθητές του τμήματος ενηλίκων, και τους θεατές των εκδηλώσεων και των παραστάσεων μας. Τους ευχαριστώ όλους θερμά και θα έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά μου.

Επίσης την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Καβάλας για την κατά καιρούς στήριξη τους, το ΔΗΠΕΘΕΚ και φυσικά τα ΜΜΕ της πόλης μας που όλα στήριξαν με θέρμη και πρόβαλαν τις δραστηριότητές του Θεατρικού Εργαστηρίου.

Η Θεάτρου Ανάβασις, εξακολουθεί να υπάρχει ενεργεί και ο χρόνος θα δείξει ποιος θα είναι ο επόμενος κύκλος.

Μαρία Καραβία

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button