Περιφέρεια

Κική Αλεπίδου: Η Περιφέρεια είναι μια μικρή κυβέρνηση

«Ως άνθρωπος μ’ αρέσει να εξελίσσομαι / Κυνηγάω με πείσμα και υπομονή τους στόχους μου / Έχω την εμπειρία από το δημοτικό συμβούλιο / Η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη μπορεί να ενώσει αυτοδιοικητικές δυνάμεις»

Για την απόφασή της να κατέλθει ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου, με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, μίλησε στον «Ενήμερο», η Κική Αλεπίδου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ε», η κ. Αλεπίδου υπογράμμισε ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., έχουν πλέον πεισθεί ότι ο τόπος μας πρέπει να αλλάξει σελίδα. Δήλωσε δε έτοιμη να προσφέρει από όποιο πόστο κι αν της ανατεθεί, μιας και ως άνθρωπος πιστεύει στη σκληρή δουλειά, στην προσπάθεια και στον έντιμο αγώνα. 

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Γεννήθηκα στον Πλατανότοπο του Δήμου Παγγαίου, όπου και ζω μέχρι σήμερα. Είμαι παιδί αγροτικής, τρίτεκνης, παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας. Από τους γονείς μου έμαθα να κυνηγάω με πείσμα και υπομονή τους στόχους μου, χωρίς να πατάω επί πτωμάτων. Από τον παππού μου κληρονόμησα το «μικρόβιο» της ενασχόλησης μου με τα κοινά, καθώς ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος στο χωριό για 8 χρόνια και πρόεδρος για 13 χρόνια του Τ.Ο.Ε.Β. Πιέριας Κοιλάδας. Επαγγελματικά ασχολούμαι με τις αμπελοκαλλιέργειες, το οικογενειακό παραδοσιακό αποστακτήριο και την ταβέρνα μας, «Το κάτι άλλο» που βρίσκεται στον Πλατανότοπο του Δήμου Παγγαίου. Συμμετέχω ενεργά στα κοινά ως μέλος αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων. Η αγάπη μου για τον τόπο, ήταν αυτή που με ώθησε να συμμετέχω στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Παγγαίου, όπου και εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Πιερέων».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Ως άνθρωπος μ’ αρέσει να εξελίσσομαι και όταν αποφασίζω κάτι θέλω να έχει και συνέχεια. Το να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε περιφερειακό επίπεδο είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή. Έχοντας ήδη την εμπειρία στα προβλήματα της κοινωνίας σε δημοτικό επίπεδο, επιθυμώ να συμβάλω στην άμβλυνση αυτών των προβλημάτων για την τοπική κοινωνία αλλά και την Περιφέρεια. Για μένα η Περιφέρεια είναι μια μικρή κυβέρνηση και το στοίχημα με τον εαυτό μου μεγάλο, αλλά είμαι αισιόδοξη».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τον συνδυασμό Περιφερειακή Σύνθεση;

«Εκτιμώ και σέβομαι τον κ. Τοψίδη. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του, καθώς η προσέγγιση του προς το πρόσωπο μου ήταν ανθρωποκεντρική. Στις μεταξύ μας προσωπικές συζητήσεις διαπίστωσα πως υπήρχε ουσιαστικό νόημα, κάτι το οποίο επίσης συνέβαλε θετικά στην απόφαση μου. Πριν την απάντηση μου, ως όφειλα, συμβουλεύτηκα την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους που εκτιμώ, αλλά και έμπειρους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Για μένα ήταν μια ιδέα που άνθισε και ωρίμασε. Εύχομαι με την συμμετοχή μου να καταφέρω καταρχάς ως υποψήφια και έπειτα ως περιφερειακή σύμβουλος, αν φυσικά το επικροτήσουν οι συμπολίτες μου με τη ψήφο τους, να προσφέρω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα περιφερειακή αρχή, αν εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά περιφερειάρχης ο Χριστόδουλος Τοψίδης;

«Θα πρέπει να δηλώσω πως αν μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Ως άνθρωπος πιστεύω στη σκληρή δουλειά, την προσπάθεια και στον έντιμο αγώνα. Δεν έχω μάθει στα ωραία λόγια. Απέδειξα μέσα από την δράση μου στον Δήμο Παγγαίου, στον αγροτικό τομέα που είναι και η βασική μου ενασχόληση, στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες μου, στη στήριξη μου απέναντι στην Εκκλησία, πως είμαι ικανή και διαθέσιμη. Πολλές φορές τα μικρά πράγματα δημιουργούν τη διαφορά. Με έργα μπορούμε να πετύχουμε. Όχι με λόγια. Νομίζω πως εμείς οι άνθρωποι δίνουμε αξία στους θεσμούς και πως το παρελθόν μας είναι η καλύτερη απόδειξη για το μέλλον».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Η ανταπόκριση των πολιτών είναι εντυπωσιακή και διαρκώς αυξάνει. Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Να δουν νέα άτομα με όραμα και προτάσεις. Και αυτό εισπράττουμε καθημερινά στις επαφές μας. Νομίζω πως οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχουν πεισθεί πως θα πρέπει ο τόπος μας να αλλάξει σελίδα».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει αυτή τη φορά τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

«Ο Χριστόδουλος Τοψίδης και ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» αποτελούν ίσως τον μοναδικό συνδυασμό που μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα της Περιφέρειας μας, προτείνει λύσεις και έχει συγκεκριμένες προτάσεις. Νομίζω επίσης πως είναι και η μόνη παράταξη που μπορεί να ενώσει αυτοδιοικητικές δυνάμεις με τον ίδιο στόχο. Και αυτό με κάνει αισιόδοξη για την επιτυχία του συνδυασμού μας. Πιστεύω πως η Π.Ε. Καβάλας έχει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με άξια στελέχη και αυτό θεωρώ πως θα δώσει και την νίκη στον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Αποφάσισα να συμμετέχω στον συνδυασμό γιατί πιστεύω πως τα προβλήματα του Δήμου μου ξεπερνούν πλέον τα όρια του Δήμου. Είναι σύνθετα και χρειάζονται συνεργασίες σε επίπεδο Περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν. Είμαι εκλεγμένη και θεωρώ πως μέσα από τη μάχη μου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ως περιφερειακή σύμβουλος θα είμαι πολύ πιο χρήσιμη και αποτελεσματική για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Γνωρίζω πως λόγω της αλλαγής του νόμου οι έδρες μειώθηκαν, όποτε για όλους μας είναι ένας δύσκολος αγώνας η εκλογή. Ελπίζω όμως οι κάτοικοι της Π.Ε. Καβάλας να μου δώσουν τη δυνατότητα μέσα από την εκλογή μου να αποδείξω τι αξίζω».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button